Tarım Kredi’den Somali’ye yardım

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, Somali ve açlık tehlikesi yaşayan diğer Afrika ülkeleri için başlattıkları kampanyada 642 bin 386 lira yardım topladıklarını açıkladı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nin Somali ve açlık tehlikesi yaşayan diğer Afrika ülkeleri için 9 Ağustos 2011 tarihinde başlattığı yardım kampanyası, 19 Ağustos 2011 tarihinde sona erdi. Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, Merkez Birliği’nin 16 bölge birliği, birim kooperatifleri ve iştiraklerinin çalışanlarının katılımıyla düzenledikleri kampanya sonucunda 642 bin 386 lira yardım topladıklarını bildirdi. Genel Müdür Kutlu, on günlük sürede toplanan 642 bin 386 liralık bu maddi desteğin, Başbakanlık koordinasyonu ile Somali’ye ulaştırılacağını söyledi.

 

Yaptığı basın açıklamasında Tarım Kredi Kooperatifleri’nin dünya genelinde yaşanan insanlık dramlarına hiçbir zaman kayıtsız kalmadığına vurguda bulunan Kutlu, “Personelimizin ve ortaklarımızın katkılarıyla; Pakistan’da yaşanan sel felaketi için 2010 yılının Eylül ayında 253 bin lira, 2009 yılının Mart ayında Gazze’ye 142 bin 592 lira,

Pakistan’da yaşanan deprem felaketinde zarar görenler için de 2005 yılının Kasım ayında 91 bin lira tutarında yardım toplandı ve bunlar da ilgili yerlere ulaştırıldı.

 

Kuraklık nedeniyle kıtlık, açlık ve susuzlukla karşı karşıya kalan Somali halkının durumu karşısında kayıtsız kalmak, onları kaderlerine terk etmek insan vicdanının el vereceği bir durum değil. Biz de bu bilinçle başlattığımız yardım kampanyasıyla kurumumuza yakışan bir rakama ulaştık” şeklinde konuştu.

 

Kutlu, kampanyaya verdikleri destekten dolayı kurum ve şirket çalışanlarına teşekkür etti.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.