‘Mavi vurgun’da 24 tutuklama

200 bin hayali hayvan ile 1 milyar liranın üzerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla 10 ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda 24 kişi tutuklandı.

Birbiriyle bağlantılı üç organize suç örgütünün üyelerinin, 200 bin hayali hayvan üzerinden devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla altı ay önce soruşturma başlatılmıştı. Balıkesir, Karaman, Aydın, Afyonkarahisar, Bursa, Gaziantep, Isparta, Uşak, Niğde ve Isparta illerinde yapılan operasyonda 44’ü Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlükleriyle bir kamu bankasının çalışanları olmak üzere 85 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 24’ü tutuklandı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Balıkesir Bölgesi Hayvancılık Kooperatifl eri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Süt Üreticileri Birliği ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin evraklarına el konulmuştu. Jandarma ekiplerinin oluşturduğu özel birim Tarım Bakanlığı müfettişleriyle birlikte, 8 bin klasörde toplanan yaklaşık 15 bin evrakı incelemişti.

Elebaşılığını T.İ., H.T. ve C.D.’nin yaptığı ileri sürülen üç suç örgütünün, birbiriyle bağlantılı olarak hayali kulak küpeleriyle sisteme kaydedilen inekler üzerinden devleti 1 milyar liranın üzerinde dolandırdıkları iddia ediliyor.

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.