Hayvancılık artık üvey evlat değil

Devletin tarıma verdiği desteklerin üç kat artığını söyleyen Tarım Bakanı Eker, “Hayvancılık artık üvey evlat muamelesi görmüyor” dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, devletin tarıma verdiği desteklerin üç kat artığını belirterek “Hayvancılık artık üvey evlat muamelesi görmüyor.7 yıl faizsiz kredi veriyoruz. 1 Ağustos ile 1 Ekim tarihleri arasında 850 milyon TL fazisiz kredi kullandırdık” dedi. Pınar Süt Eskişehir Üretim Tesisi açılışına katılan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, hayvancılığın eskiden üvey evlat muamelesi gördüğünü, 2002 yılında devletin hayvancılığa 83 milyon TL destek verdiğini hatırlattı. Bugün devletin tarıma verdiği desteğin 3 kat artığını söyleyen Mehdi Eker, “2002 yılında 16 bin kişi kredi kullanırken bugün 202 bin kişi kredi kullanıyor. Bunun yanı sıra hayvancılığa verilen destek 15 kat arttı. Devlet tarım sektörüne bugün itibariyle 5 milyar 600 milyon destek sağlıyor. 2010 yılı bütçesinde bu destek yüzde 23’e çıkacak” dedi. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’daki üreticilerine yüzde 40 hibe sağlayarak son 7 yılda süt üretimini 8 milyon tondan 12 milyon tona çıkarıldığını belirten Mehdi Eker “Bu Türkiye’nin başarısıdır” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.