Güllüoğlu sadeyağı üretecek

Baklavacı Nejat Güllü’nün Güllüoğlu, Şanlıurfa’da yaklaşık 5 milyon liralık yatırımla süt işleme tesisi kuruyor. Günlük 5 ton sütün işleneceği tesiste Urfa sadeyağının yanı sıra beyaz peynir, kaşar peyniri, örgü peyniri ve Urfa peyniri gibi ürünler ‘Güllüoğlu’ markasıyla üretilecek.

Güllüoğlu, baklavaya kokusunu ve tadını veren Urfa sadeyağı ile diğer süt ve süt ürünlerini artık kendi tesislerinde üretmeye hazırlanıyor. Şanlıurfa’da yaklaşık 5 milyon lira değerinde yatırım yapacak olan Güllüoğlu, AB normlarında süt işleme tesisi kuruyor. 15 Haziran’da imzaları atılan ve iki dönümü kapalı olmak üzere beş dönümlük arazi üzerine kurulacak tesiste günde 35 ton süt işlenecek.

35 ton/gün kapasiteli süt ürünleri işleme tesisi yatırımlarının ürünlerindeki kalite ve standarda verdikleri önemin bir göstergesi olduğunu anlatan

IPARD Destekli Proje…

Kokusu ve lezzeti dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan Urfa sadeyağı, Şanlıurfa’daki endemik bitkilerin bulunduğu meralarda beslenen İveysi cinsi koyunun sütünden elde ediliyor. Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü açıklamasında, Güllüoğlu lezzetinin en önemli farkının 1,5 asırlık tecrübenin yanısıra üretimde kullandıkları tamamen doğal ve özgün hammaddelerden kaynaklandığına dikkat çekti. Güllü sözlerini şöyle sürdürdü, “Baklavaya kokusunu ve tadını veren Urfa sadeyağını artık kendimiz üreteceğiz. Yatırım, hammadde standardizasyonumuz açısından bizim için çok önemli. Ayrıca bölgede hayvancılığı geliştirerek, beraberinde önemli ölçüde istihdam imkânı da sağlayacak.”

Proje Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından IPARD Programı kapsamında destekleniyor. Yatırım maliyetlerinin yüzde 50’sinin TKDK desteğiyle karşılanacak projeyi IPARD Şanlıurfa Koordinatörlüğü takip ediyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.