Gübre ve yemde üreticiyi koruyacağız

Tarım Bakanı Çelik, yem fiyatlarına yapılan zam ile üreticinin vergi indiriminden yararlanmasının engellendiğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, üreticilerle yaptığı telefon görüşmesinin ardından şöyle konuştu: “Bugün yem ve gübredeki KDV’leri konuşacaktık ama hemen hemen her telefona çıkan, yemdeki KDV indiriminin zamlarla ortadan kalktığını ve üreticiye yansımadığını ifade ettiler. Bizim tespitlerimiz de o istikamette. Bu zam uygulamasını kabul etmek mümkün değil.
Bizim amacımız üreticiyi desteklemek; ama görüyoruz ki burada sanayici daha KDV indirimi onaylanmadan zammını yaparak üreticinin KDV indiriminden yararlanmasını ortadan kaldırıyor. Dolayısıyla söz konusu mağduriyeti gidermek amacıyla gübre ve yemde bir önceki aya göre fiyat durumunun ne olduğuna bakacağız. Ona göre yapacağımız değerlendirmeler sonucunda biz de bir bakış açısı geliştireceğiz.”

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.