Gıda yüzsüzlerinin sayısı artıyor

Halkın sağlığıyla oynayan tağşiş şampiyonları halkı zehirlemeye devam ediyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten/ithal eden firma ve ürün bilgilerini ifşa etmeye devam ediyor. 31 Ağustos 2016‘da Bakanlık internet sitesinden 229 firmaya ait 355 parti gıda ürünü teşhir edildi. Teşhir edilenler arasında 54 süt ürünleri firmasına ait 86 parti ürün bulunuyor.

Halk gıda sahtekarlarını Alo 174 ve BİMER üzerinden şikayet ederek devletin önlem almasını istiyor. Cezalarıyla caydırıcı olamayan devlet de bu sahtekarları ifşa ederek halktan kendi önlemini almasını bekliyor. Bir nevi tavşana kaç, tazıya tut deniyor. Süt ürünlerinde en yaygın sahtekarlık ve tağşiş yöntemleri ise hep aynı. Bitkisel yağ, jelatin ve nişasta…

İfşa uygulamasının başladığı 2012 yılından bu yana 586 firmaya ait bin 173 parti ürün tüketicinin bilgisine sunuldu. 2016 yılı Ağustos ayı itibariyle 558 bin 492 gıda denetimi gerçekleştiren Bakanlık bu denetimlerde 8 bin 551 adet idari para cezası uygularken 69 firma hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.