Okul sütü ihalesi onaylandı

17 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirilen”Okul Sütü Projesi” ihalesi onaylandı. Okul Sütü programı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülecek.

2012/2957 sayılı “Okul Sütü Programı Uygulama Esasları Hakkında Bakanlar Kurulu Karar”ı  ve Kararnameye ilişkin “Okul Sütü Programı Uygulama Tebliği”ne göre gerçekleştirilen proje, ana sınıfından beşinci sınıfa kadar ilköğretim okulu öğrencilerini kapsıyor. Ülke genelinde 32 bin 574 okulda 5 gün süreyle dağıtılacak uht süt,  7 milyon 200 bin öğrenciye 200 mililitrelik kutular halinde ulaştırılacak.

2012 yılı içinde yürütülecek proje; öğrencilerin sağlıklı ve dengeli beslenmesi ile süt içme alışkanlığının kazandırılmasını ve geliştirilmesini sağlayacak. Ayrıca, piyasada oluşacak süt arzı fazlasının alınarak üreticiyi düşük fiyat baskısından korumayı amaçlıyor.

Türkiye genelinde şartnameye uygun alım yapabilecek mevcut 17 firmanın katıldığı ihaleye, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 21/b maddesine göre bölgelere göre şirket ortaklığı şeklinde başvurular yapılmış olup, söz konusu ihale şu şekilde sonuçlanarak onaylandı.

Firmaların Adı ve Ticaret UnvanıTeklif Verilen BölgeBirim Fiyat (200 ml kutu)
-Pilot Ortak Yavuz Blok Bims İnş.Malz.Gıda Tic.
-Gülsan Gıda San.Tic.A.Ş.
-Mar Tüketim Madde İhr. İth. San. Tic. A.Ş.
-Mamsan Gıda San.ve Tic.A.Ş.
-Bakraç Süt ve Ürn.Üretim.Gıda Paz.A.Ş. İş Ortaklığı
İç Anadolu
G.Doğu Anadolu
56 Kr
-Pilot Ortak Ak Gıda San. ve Tic. A.Ş.
-Sütaş Süt Ürn.A.Ş.
-Danone Tikveşli Gıda ve İçec.San.Tic.A.Ş.
-Tat Konserve San.A.Ş.
-Yörükler Dış Tic.A.Ş.
Marmara
Karadeniz
48 Kr
-Pilot Ortak Dimes Gıda San.Tic.A.Ş.
-Pınar Süt Mam.San.A.Ş.
-Balkan Süt Ürn.San.Tic.Ltd.Şti.
Doğu Anadolu
Ege
53 Kr
-Pilot Ortak Yörükoğlu Süt ve Ürn. San. Tic.
-Güney Süt San.ve Gıda Mad.Tic.A.Ş.
-Oğuz Gıda San.ve Tic.A.Ş.
-Akbel Süt Ürn.San.Tic.A.Ş.
Akdeniz51,5 Kr
Okul sütü ihalesi toplam maliyeti 74 milyon 835 bin 884 lira ile Bakanlığın öngördüğü yaklaşık maliyetin 4 milyon 985 bin 454 lira altında gerçekleşti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı proje kapsamındaki okullarda süt dağıtımının en geç 2 Mayıs tarihinde başlanacağını duyurdu..

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.