Soğutma zincirinde lider

32 yıldır süt işleme tesislerine teknolojik çözümler üreten Kromel Makina, Türkiye’nin 7 bölgesinde, 36 servis merkeziyle hizmet veriyor. Üretimini iki ayrı fabrikada sürdüren Kromel, ürün kalitesi ve yaygın servis ağıyla süt soğutma zincirinde ve nakil sistemlerinde pazar liderliğini koruyor.

300 litreden başlayıp 15.000 litreye kadar yatay silindirik ve yarım yuvarlak modellerde süt soğutma tankları üreten Kromel, bu yıl yüksek kapasiteli soğutma tanklarında yer tasarrufu sağlamak için dikey silindirik modelde üretime başlayacak.

Kromel Makine Genel Müdürü İsmet Çalışkan yaptığı açıklamada, sanitasyonun sağım ve toplamada başladığını belirterek, “Süt soğutma tanklarımız soğutma, yıkama, kontrol, ölçüm, hijyen ve tasarruf performansları bakımından en yüksek teknolojiye sahiptir. Tanklarda bulunan özel tasarımlı evaporatörler sayesinde soğutma gaz akışı en verimli şekilde sağlanmakta ve üzerinde bulunan kompresörler ile soğutma maliyetleri en aza indirgenmektedir” dedi.

32 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getiren Çalışkan, “Geliştirdiğimiz teknoloji ile Alman ve İtalyan teknolojileriyle yarışır konuma geldik. 2004’ten beri yürüttüğümüz Ar-Ge projeleri sonucunda Kromel Soğutma Zinciri Ekipmanlarında bugünkü fonksiyonel yapısına kavuşmuştur” dedi.

Soğutma zincirinin diğer bir ayağı olan sütün hijyenik bir şekilde nakledilmesi için Kromel, Süt Taşıma Tankerleri üretiyor. Kalp, eliptik ve yatay silindirik modellerde üretilen tankerlere Alman teknolojisiyle süt ölçüm sistemi de akuple ediliyor. Bu sistem sayesinde; sütün sıcaklığı, tankere alınan süt miktarı ve sütün hangi soğutma merkezlerinden alındığına dair bilgilere de sahip olmak mümkün.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.