Sek’ten yepyeni bir atıştırmalık: Quark

Ürün gamını çeşitlendiren SEK, sütlü atıştırmalıklar kategorisine SEK Quark ile giriş yaptı.

SEK’in atıştırmalık ürünü Quark, bol sütten gelen yüksek protein ve meyve parçacıklarıyla hem çok sağlıklı, hem de çok lezzetli. SEK Quark, çilekli, yaban mersinli, elma-tarçınlı ve armutlu olmak üzere dört farklı lezzet alternatifi sunuyor. İçerdiği yüksek protein sayesinde uzun süreli tokluk hissi sağlayan ve kas gelişimini de destekleyen SEK Quark, sağlıklı beslenen ve lezzetten ödün vermeyenler için çok uygun bir tatlı seçeneği.

Uygun kalori içeriğiyle gün içerisinde tatlı yemek isteyenler için harika bir ara öğün olan SEK Quark, içine eklenecek tahıl gevreğiyle ana öğün olarak da tüketilebiliyor. Sağlıklı beslenmede en çok aranan besinin protein olduğuna dikkat çeken Dilara Koçak şunları söyledi:

“SEK Quark, yüksek proteine sahip, kalsiyum açısından zengin, gerçek meyve parçacıkları ve bol süt ile zengin içeriğe sahip bir ürün. SEK Quark, uygun kalori ve yüksek protein içeriğiyle ara öğünler için uygun bir alternatif sunuyor. Bir kutu SEK Ouark, sütten gelen proteiniyle yetişkinlerin günlük protein ihtiyacının yaklaşık yüzde 15’ini karşılıyor. Ara öğünlerde SEK Quark tüketimi protein ihtiyacını destekliyor. Ayrıca günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 20’sini de karşılayarak kemik ve diş sağlığına da katkıda bulunuyor.”

4 milyon avroluk hat ve ürün geliştirme yatırımı yapıldı

Üretim ve yatırım süreçleri hakkında bilgi veren ve SEK Quark’ın özel bir teknoloji ile üretildiğini belirten Tat Gıda Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer, “SEK Quark’ı üretirken protein konsantrasyonu ve standardizasyonu sağlayan ‘ultrafiltrasyon’ olarak adlandırılan çok özel bir teknoloji kullandık. Yüksek proteinli ürünler üretmeye olanak veren ‘ultrafiltrasyon’ teknolojisi için toplam 4 milyon Euro’luk hat ve geliştirme yatırımı yaptık. Türkiye’de ultrafiltrasyon teknolojisi ile Quark üretimi yapan ilk markayız” dedi.

Taze peynirleri tüketicimizin beğenisine sunuyoruz

SEK’in süt ve süt ürünleri pazarındaki iddiasını yenilikçi yaklaşımlarıyla sürdürdüğünü ifade eden Arzu Aslan Kesimer, sözlerine şöyle devam etti; “Peynir, süt ürünlerinde en büyük paya sahip olan kategori, bunu göz önüne alarak ultrafiltrasyon teknolojimizi potansiyeli yüksek ‘taze peynir’ kategorisine girmek için kullandık. SEK Quark ile birlikte sade, dereotlu, közlenmiş ve acı biberli, zeytinli kekikli ve üç biberli olmak üzere beş farklı çeşit ‘Taze Peynir’i portföyümüze kattık.”

Yeni ürünlerin payını yüzde 20’ye çıkarmayı hedefliyoruz

SEK’in peynir operasyonu için 2014 yılında yaptığı 32,3 milyon liralık Moova yatırımını hatırlatan Kesimer, bu satın alma ile SEK’te 2015 yılını yüzde 10’un üzerinde büyüme ile kapattıklarını söyledi. Kesimer, “Sağlıklı, doğal ama lezzetten taviz vermeden yenilikçi ürünlerle pazarı büyütmeye devam edeceğiz; Yeni SEK Quark ve Yeni SEK Taze Peynirler sadece bir başlangıç. Hedefimiz yenilikçi ürünlerle süt ürünleri pazarına liderlik etmek ve Tat Gıda olarak yeni ürünlerin ciro içindeki payını yüzde 20’ye çıkarmak” dedi.

2016’da yüzde 15 büyüme hedefimiz var

Tat Gıda Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer, gıda alanında pek çok kategoride yer alarak büyüme fırsatlarını değerlendirdiklerini söyledi. Kesimer, “Tat Gıda olarak 2015 yılında 911 milyon TL’lik ciro ile kapattık. İnovasyon, teknoloji ve marka yatırımlarımızı sürdürerek bu yıl yüzde 15 büyümeyi hedefliyoruz.” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.