Yangın Panagro’da üretimi erteletti

Dünyanın en büyük et ve süt entegre tesisi olarak Konya’da inşa edilen Panagro’da yangın çıktı. 40 milyon dolarlık maddi hasarın meydana geldiği yangında sabotaj şüphesi üzerinde duruluyor.

Konya-Karaman karayolunun Kaşınhanı mevkiinde inşa edilen Konya Şeker A.Ş.’ye ait Panagro Entegre Et ve Süt Üretim Tesisleri’nde 22 Ağustos’ta çıkan yangın ile et üretim bölümünün tamamına yakını kullanılamaz hale geldi. Yangınla ilgili basın toplantısı düzenleyen Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, tek üzüntülerinin dünyanın ve Türkiye’nin en büyük entegre et ve süt üretim tesislerinden biri olarak inşa edilen Panagro’nun açılışının bu yangın dolayısıyla ötelenmesi olduğunu söyledi.

“Panagro Entegre Et ve Süt Üretim tesislerinde inşaat aşaması tamamlanmış, birkaç güne kadar üretim aşamasına geçilecekti” diyen Konuk, “Bu yangın dolayısıyla, günde 4 bin 200 baş hayvanın kesimi ve et üretimi ile günde bin ton süt işleme faaliyeti ötelenmiş oldu. 165 milyon dolarlık bu tesis 3 bine yakın insana iş verecekti. Türkiye’de et ve süt piyasasının yüzde 15’inin el değiştirmesine yol açacaktı.” dedi.

Panagro Tesisleri’nde çıkan yangında oluşan zararın 40 milyon dolar civarında olduğunu açıklayan Recep Konuk, yangının çıkışında sabotaj ihtimalini düşündüren gariplikler bulunduğunu ifade etti. “Elbette böyle büyük çaplı bir yatırım et ve süt piyasasında belli oranlarda rahatsızlık meydana getirdi” diyerek yangında sabotaj ihtimali bulunduğunu ima eden Konuk, “Biz bu tesisi önümüzdeki bahara kadar daha modern bir şekilde üretime hazır hale getireceğiz. Tesisin temelini atarken ‘etliye sütlüye karışacağız’ demiştik. Bu yangın bizi etliye sütlüye karıştırmaktan vazgeçirmedi.” şeklinde konuştu.

Panagro Et ve Süt Gıda Kompleksi Entegre Tesislerinin temeli, geçen yıl 27 Mayıs’ta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı törenle atılmıştı.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.