Tüketici “sağlık sunan” gıdalar istiyor

Nielsen Türkiye Genel Müdürü Erdoğan, tüketicilerin artık “daha sağlıklı”dan öte,“sağlık veren” ürünler arayışında olduklarını söyledi. Erdoğan, bu yöndeki talebin ürün satışlarına da yansıdığını kaydetti.

Nielsen Türkiye Genel Müdürü Didem Şekerel Erdoğan, tüketicinin sağlık vaat eden ürünlere olan talebi doğrultusunda son iki yılda proteinli süt, beyaz çay, kuruyemiş bar, kefir, kuru meyve, çiğ kuruyemiş ve probiyotik/meyveli yoğurt gibi kategorilerin, gıda ortalamasının çok üzerinde hacim büyümesi kaydettiğini bildirdi.

Nielsen, Gıda Perakendecileri Derneğinin bu yıl 5’incisini düzenlediği Ortak Gelişim Kongresinde, “Yeni Dünyada 3 Yeni’yi Anlamak: Yeni Perakendeci, Yeni Ürün ve Üretici, Yeni Alışverişçi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda gıda ve perakende sektörlerinin sahip olduğu mevcut büyüme ivmesi ve gelecek potansiyeli ile ilgili önemli öngörülerde bulunuldu.

Nielsen Türkiye Genel Müdürü Didem Şekerel Erdoğan ve Nielsen Perakende Hizmetleri Lideri Tamer Gülsaç, Hızlı Tüketim Ürünleri Pazarında modern kanalın son 10 yılda 3 katın üzerinde mağaza sayısı artışı kaydettiğini söylediler.

Hızlı Tüketim Ürünleri pazarının (FMCG), 2018 yılının ilk 8 aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 oranında bir ciro büyümesi kaydettiğini söyleyen Erdoğan, büyümenin yüzde 14’lük kısmının fiyat değişiminden, yüzde 3’lük kısmının ise hacim büyümesinden kaynaklandığını belirtti. Ciro ve hacim bakımından en çok büyüyen ilk 5 kategorinin enerji içecekleri, kuru meyve, hazır puding, deodorant ve ayran kategorileri olduğunu paylaşan Erdoğan, “Sektörün, fiyat baskısına rağmen önemli bir organik büyüme kaydettiğini görmekteyiz” değerlendirmesinde bulundu.

En hızlı büyüme dondurmada

Nielsen Türkiye Genel Müdürü Erdoğan,  Türk perakende sektörünün son dönemde kaydettiği büyümede inovasyonun oynadığı rolün önemini vurguladı. Büyümenin daha büyük kısmının yeni lansmanlardan geldiğini belirten Erdoğan, inovasyonun büyümeye en çok katkı yaptığı ilk 3 kategori olarak kuruyemiş barlar, cips ve dondurma kategorilerini saydı.

Geçen yılki zirvede de altını çizdikleri “sağlık yönündeki güçlü yönelimin” yeni bir aşamaya geçtiğini söyleyen Erdoğan, tüketicilerin artık “daha sağlıklı”dan da öte, “sağlık veren” ürünler arayışında olduklarının altını çizdi.

“Sağlık yönündeki bu talep ürün satışlarına da yansımış durumda.” diye konuşan Erdoğan, son iki yılda proteinli süt, beyaz çay, kuruyemiş bar, kefir, kuru meyve, çiğ kuruyemiş ve probiyotik/meyveli yoğurt gibi sağlık vaad eden kategorilerin gıda ortalamasının çok üzerinde hacim büyümesi kaydettiklerini ekledi.

Organik ürünlere yönelik talebin arttığını belirten Tamer Gülsaç ise organik trendinin gıdayla sınırlı kalmayıp gıda dışına doğru genişlediğini belirterek, organik ürünlerin büyüme kaydettiği gıda dışı kategorileri örnekleri ile paylaştı.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.