Teksüt yöresel ve yerel peynirlerle Avrupa’da

Teksüt, başta Almanya olmak üzere Avrupa’daki 8 ülkeye Çeçil, Örgü, Dil gibi yöresel ve Süzme, Çubuk, Misket gibi yerel peynirler ihraç etmeye başladı.

22 yıldır kesintisiz olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne süt ürünleri ihraç eden Teksüt, Avrupa Birliği’nin Türk süt ürünlerine uyguladığı yasağı kaldırması üzerine Avrupa ülkelerini de ihracat yelpazesine eklemeye başladı.

Teksüt, 2019 Ekim ayı itibarıyla Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Belçika, Danimarka, İsveç ve Finlandiya’ya ürün gönderdi. İlk etapta Avrupa’daki etnik marketleri hedef alan Teksüt, ağırlıklı olarak Çeçil, Örgü, Dil gibi yöresel ve Çubuk, Misket, Süzme Peynir gibi yerel peynirleri ihraç etti.

Teksüt, uzunca süredir Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Kuveyt, Irak, Azerbaycan, Türkmenistan, Tayvan, Katar, Ürdün, Suudi Arabistan, Somali, İsrail ve Umman’a ihracat yapıyordu. Avrupa ülkelerinin eklenmesiyle ülke sayısı 22’ye çıktı.

Avrupa Birliği, 2002 yılında Türk süt ürünlerine genel bir ithalat yasağı getirmişti. Tarım Bakanlığı ve sektörel kuruluşların çalışmalarıyla bu yasak 2013 yılında kaldırılmıştı.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.