TARSİM eksperleri sahada

Tarım Sigortaları Havuzu TARSİM eksperleri 2011 Ağustos sonuna kadar 141 bin 459 hasar ihbarını değerlendirdi.

Tarımsal faaliyetleri tehdit eden risklerden kaynaklanan hasarlar sebebiyle çiftçilerin yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesinde Tarım Sigortaları Sistemi’nin önemli bir payı olduğuna dikkat çeken Tarsim Genel Müdürü A. Bülent Bora, 1 Ocak 2011 tarihinden Ağustos ayına kadar Bitkisel Ürün Sigortaları’nda 88 bin 460 poliçe için 103 bin 960 ihbar aldıklarını açıkladı. Sözü edilen tarihler arasında 165 bin 510 adet ekspertiz için 451 adet ziraat mühendisi eksperin görevlendirildiğini söyleyen Bora, Hayvan Hayat Sigortaları için de 81 ilden alınan 37 bin 499 hasar ihbarı için 508 adet veteriner hekim eksperin görevlendirildiğini belirtti.

 

Bitkisel Ürün Sigortaları’nda en çok dolu, don, fırtına ve heyelan sebebiyle ihbar aldıklarını ifade eden Bora, bu ihbarların özellikle Malatya, Giresun, Manisa, Diyarbakır ve Adana illerinden geldiğini dile getirdi. Ürün çeşidine göre değerlendirildiğinde ise buğday, fındık, kayısı, üzüm ve elma ürünleri için başvurular olduğunu aktaran Bülent Bora, Hayvan Hayat Sigortası için de ölüm, abort, buzağı ölümü ve mecburi kesim sebebiyle alınan ihbarların, özellikle Konya, İzmir, Denizli, Bursa ve Tekirdağ illerinden geldiğini açıkladı.

 

TARSİM’in en ileri bilgi sistemleri ve teknolojilerden faydalanan güçlü bir hasar tespit organizasyon ağına sahip olduğunu ifade eden Bora, konularında uzman Havuz Eksperleri’nin, Hasar Tespit Organizasyonu’nun önemli bir parçası olduğuna vurguda bundu ve sözlerini şöyle noktaladı; “Üreticilerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla eksper eğitimlerini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğiyle aralıksız sürdüreceğiz.”

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.