Tarımsal yayım ve danışmanlık destekleri

Tarımsal danışmanlık hizmeti alacak işletmelerin çiftçi/hayvan/örtü altı/ su ürünleri/arıcılık/koyun-keçi kayıt sistemlerinden birine üye olmaları gerekiyor.

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Yapılması Hakkında Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğe göre, desteklemeden yararlanacak tarımsal işletmelerin örtü altında en az üç dekar, bağ-bahçede on dekar, tarla ziraatında ve kuruda yüz dekar, suluda elli dekar alanda üretim yapmaları gerekiyor. Süt sığırcılığı işletmelerinde en az onu sağmal olmak kaydıyla yirmi büyükbaş sığır, besi sığırcılığı işletmelerinde en az elli baş sığır ve küçükbaş hayvan işletmelerinde ise en az yüz baş hayvan şartı aranıyor.

Destekleme kapsamında tarımsal danışmanlık hizmeti alacak tarımsal işletmelerin tarımsal danışmanlık hizmeti veren kişi ve kuruluşlar ile en az on iki aylık sözleşme imzalamış olmaları gerekiyor. Bünyelerinde danışman istihdam eden üretici örgütleri, ziraat odaları, tarımsal danışmanlık dernekleri/ vakıfları/şirketleri tarım danışmanlık hizmeti verebilecek. Tebliğ yayınlanmadan önce sözleşme imzalamış ve 2012 yılı desteklerinden yararlanmamış tarımsal işletmelerin sözleşmeleri, 31 Aralık 2013 tarihini kapsayacak şekilde geçerli olacak.

Desteklerden yararlanmak isteyen kişi ve kuruluşların, Tebliğin yayımı tarihinden itibaren 30 gün içerisinde hizmet bürosunun bulunduğu yerdeki ilçe müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor. Tarımsal danışmanlık hizmeti alan her tarımsal işletme için, hizmet aldığı kişi veya kuruluşlara 600 lira destek ödemesi yapılacak. Bu ödeme tebliğin yayımı tarihinden itibaren beşinci ay ve on ikinci ay sonunda, 12 aylık hizmet sunumu zorunluluğu saklı kalmak kaydıyla iki dilim halinde 400 TL ve 200 TL olarak Bakanlıkça belirlenen tarihlerde yapılacak.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.