Tarımsal yatırımlarda yabancılar desteklenecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, tarıma yapılacak tüm yabancı yatırımları destekleyeceklerini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Unilever Sanayi ve Ticaret Türk A.Ş. ülke temsilcilerinin katıldığı toplantının onur konuğu oldu. Unilever Türkiye Temsilciliği tarafından Çırağan Sarayı’nda düzenlenen yemekte bir konuşma yapan Bakan Eker, Türkiye ekonomisi ve tarımıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye tarımına yapılacak tüm yabancı yatırımları destekleyeceklerini belirten Bakan Eker, tarımsal yatırım fırsatları için Türkiye’nin çok önemli bir ülke olduğunun altını çizdi.

Uyguladıkları politikalar ile Türkiye tarımının son 8 yılın 7’sinde büyüdüğüne dikkati çeken Bakan Eker, “Türkiye tarımsal büyüklük bakımından Avrupa’da birinci, dünyada ise 11’inci sıraya yükseldi. 186 ülkeye bin 536 çeşit tarımsal ürün ihraç eden ülkemizin tarımsal ihracatı da son 9 yılda yüzde 277 oranında artış gösterdi” dedi.

Türkiye tarımına yatırım yapmak isteyen küresel şirketlere gerekli kolaylığı göstereceklerini anlatan Bakan Eker, şöyle konuştu: “Türkiye yabancı yatırımlar için en cazip ülkelerden biridir. Genç bir nüfusa sahip olmamız nedeniyle hareketli bir iç pazara sahibiz. Ülkemizde yatırım yapmak isteyen küresel şirketlere gerekli kolaylığı sağlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.