Tarım ürünleri ihracatı 11 milyar dolara ulaştı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 2011 yılı Ocak-Ağustos döneminde Türkiye’nin tarım ürünleri ihracatı 11 milyar 77 milyon dolara ulaştı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin açıkladığı ihracat rakamlarına dayanarak yaptığı basın açıklamasında, 2011 yılının ilk 8 aylık döneminde tarım ürünleri ihracatının 11 milyar dolara ulaştığını duyurdu.

 

Bakanlığın açıklamasına göre, tarım ürünleri ihracatı; 2011 yılı Ocak-Ağustos döneminde, 2010 yılının aynı dönemine göre yüzde 21,7 artarak 11 milyar 77 milyon dolara ulaştı.

 

Geçen yılın aynı dönemine göre büyük bir artış gösteren tarım ürünleri ihracatında, ürün gruplarına bakıldığında ise; su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatı yüzde 50,2 artarak 889 milyon dolara yükselirken süs bitkileri ve mamulleri ihracatı yüzde 37,3; hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı yüzde 31,5; fındık ve mamulleri ihracatı yüzde 27,8 ve kuru meyve ve mamulleri ihracatı ise yüzde 20,4 oranında arttı.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.