Tarım Kredi’den çiftçiye ikinci kolaylık

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, doğal afetler nedeniyle zarar gören çiftçilere, borçlarının yüzde 60’ını ödemeleri halinde yeniden kredi kullandırabileceğini duyurdu.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, tabii afetler nedeniyle ürünü zarar gören Tarım Kredi Kooperatifleri ortağı üreticilerden kredi limiti dolu olanların borçlarının yüzde 60’ını ödedikleri taktirde yeniden kredi kullanabileceklerini söyledi. Kutlu,”Çiftçilerimiz tefeciye gidip zarar görmesin istiyoruz. Daha önce borçlarının yüzde 75’ini ödediklerinde yeniden kredi kullanabileceklerini açıklamıştık. Şimdi ise yeni bir kolaylık daha sağladık. Bu oranı yüzde 75’ten, yüzde 60’a çektik.” dedi.

Kutlu, Bakanlar Kurulu kararı ile tabii afetler nedeniyle ürünü zarar gören ve borçları bir yıllığına yüzde 5 faizle ertelenen Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ortağı çiftçilerin yeniden kredi kullanıp zararlarını daha kolay telafi edebilmeleri için çalıştıklarını vurguladı.

Kutlu şunları söyledi: “Borcu ertelenen çiftçi Tarım Kredi Kooperatiflerinden yeniden kredi kullanamıyor. Çünkü borç limiti dolu, ama diğer taraftan da gübreye, mazota, tohuma, ilaca, yeme ihtiyacı var. Yani tarımsal girdiye ihtiyacı var. O zaman ne olacak? Bir çare bulmak lazım, ortaklarımızın zor duruma (aracının – tefecinin eline) düşmesini istemiyoruz. Gelsinler borçlarının yüzde 60’ını ödesinler, yeniden kredi kullandıralım. Tarımsal faaliyetlerine devam etsinler.”

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.