Sütaş 40. yılını kutluyor

Son 5 yılda 2 kat büyüyen Sütaş, 2020 yılına kadar 2 milyar dolar ciroya ulaşmayı hedefliyor.

Süt ve süt ürünlerinde Türkiye’nin lider markalarından Sütaş, bu yıl kuruluşunun 40. yılını kutluyor. 2014 yılında pazar payını yüzde 16’ya ulaştıran Sütaş, bir önceki yıla göre yüzde 18 büyüyerek 2,2 milyar TL ciro gerçekleştirdi. Sütaş, işlediği sütün yüzde 8’ini kendi çiftliklerinden tedarik ediyor.
Son 5 yılda 2 kat büyüdüklerini ve gelecek 5 yıllık hedeflerinin de 2 kat büyüme olduğunu açıklayan Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, şöyle konuştu: “Sütten kazandığımızı süte yatırmaya devam edeceğiz. İnşaat çalışmaları başlayan Tire Fabrikası’nı 2016 başında, üretici ve mesleki eğitim faaliyetleriyle altyapı çalışmalarını başlattığımız Bingöl projemizi de 2017 yılında hayata geçirmeyi hedefliyoruz.”
Makedonya ve Romanya’dan sonra yurtdışı yatırımlarına devam edeceklerini belirten Muharrem Yılmaz, Sütaş’ın 50’nci yılında dünyanın ilk 25 süt ürünleri şirketi arasına girmesini hedeflediklerini açıkladı.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.