Süt hayvancılığı eğitimi başladı

Süt hayvancılığı alanında özel sektörün ilk ve tek eğitim merkezi Sütaş Karacabey Uygulamalı Hayvancılık Eğitim Merkezi’nde ikinci dönem eğitimleri başladı.

Sütaş, süt teknolojilerinin ve süt hayvancılığının gelişimine yönelik eğitim çalışmalarını her yıl daha çok üretici ve girişimciye ulaşarak sürdürüyor. Sütaş’ın Uludağ Üniversitesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğiyle Karacabey ve Aksaray’da bulunan Sütaş Süt Hayvancılığı Eğitim Merkezlerinde hayata geçirdiği eğitimlerden, Türkiye’nin dört bir yanından gelen üreticiler, girişimciler ve öğrenciler ücretsiz olarak yararlanıyor. Uygulamalı Süt Hayvancılığı eğitimlerinin bu yılın 2. dönem eğitimleri Ekim ayında başladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel, “15 yıldır eğitim faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz Karacabey’deki eğitim merkezimizden, bugüne kadar ülkemizin dört bir yanından gelen binlerce kişi yararlandı. Geçtiğimiz yıl aynı merkezi Aksaray’daki entegre tesislerimizde de  devreye aldık. Tarım ve hayvancılık sektöründe sürdürülebilir kalkınmanın en önemli adımı olan eğitim faaliyetleri, ülkemizi dünya rekabetine karşı da güçlendirecektir” dedi.

Girişimcilere ücretsiz destek
Üreticiler, öğretim üyeleri ve Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin bir araya geleceği eğitim programına katılanlar, beslenmeden, sürü ve çiftlik yönetimine; kaba yem üretiminden, sağlıklı süt elde etme ve koruma tekniklerine kadar pek çok konuda detaylı bilgi sahibi olacak. Programı tamamlayanlar, süt hayvancılığı ve verimli işletmecilik ile ilgili pek çok konuda bilgi sahibi olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylı eğitim sertifikası almaya da hak kazanacak. Eğitimlere katılanlar, Sütaş’ın Sözleşmeli Üreticilik Projesi hakkında da bilgi sahibi olurken, süt hayvancılığı alanında yatırım yapmak isteyenlere de ücretsiz olarak danışmanlık ve proje desteği veriliyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.