Suriye’ye tarım sanayicileri çıkarması

18-21 Mayıs’ta Suriye’nin Halep kentinde Agro Aleppo Türkiye Suriye Tarım Platformu Tarım Hayvancılık Tavukçuluk Teknoloji Yatırımcı İşbirliği Görüşmeleri Fuarı gerçekleşecek.

Fuara Suriye Ziraat Odaları Birliği Federasyonu ve Halep Ziraat Odası evsahipliği yapacak. Suriyeli çiftçileri Türk tedarikçiler ile buluşturacak bu etkinlik Türkiye tarım sanayi kuruluşlarının yurtdışı pazarlara açılması için düzenlenen ilk organizasyon. Platform Fuarcılık tarafından düzenlenen fuar Halep’te Al-Yaman Fuar Alanı’nda düzenlenecek.

 

Suriye Ziraat Odaları Federasyonu Başkan Vekili Salman Ahmad konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Platform Fuarcılıkla gerçekleştirdiğimiz işbirliğinden çok memnunuz. Suriyeli çiftçiler ve işadamları, aynı coğrafyanın ve kardeş ülkelerin insanları olarak Türk sanayicisi ile çalışma arzusundayız. Türkiye bizim için önemli bir ülke, sanayileşme vizyonu ile örnek aldığımız bir ülke. Türkiye’de tarım sektöründe çok iyi firmalar var. Suriye’deki çiftçilerin bağlı olduğu tek Kurum Ziraat Odalarıdır. Ziraat Odalarının bağlı olduğu kurum ise Suriye Ziraat Odaları Birliği Federasyonudur. Federasyonumuz Suriye Tarım Bakanlığı ile birlikte çalışma yapmaktadır” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.