Sürdürülebilir Gıda Platformu kuruldu

Bu yıl ilk kez gerçekleşen Sürdürülebilir Gıda Konferansı’nda ‘Sürdürülebilir Gıda Bildirgesi’ paylaşılarak imzaya açıldı.

Yeşil İş çatısı altında, 9 Ekim’de bu yıl ilk kez düzenlenen Sürdürülebilir Gıda Konferansı, gıda sektörünün profesyonellerini sürdürülebilirlik ekseninde buluşturdu. Zirve kapsamında açıklanan Sürdürülebilir Gıda Bildirgesi ile gıdada sürdürülebilirlik için çalışmalar yapılmasınıhedefleyen Sürdürülebilir Gıda Platfromu bir sivil inisiyatif olarak kuruldu.
Ekim ayından itibaren gıda sektörü için önemli çalışmalar gerçekleştirecek platform, belirlenen hedeflerin gerçekleştirilmesi için tüm paydaşları; kamu ve özelsektör temsilcilerini, akademisyenve STK’ları bir araya getirecek. Ayrıca, platformun kurulmasınaöncülük eden Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Buzbaş’ınmoderatörlüğünde ‘2023’e Doğru Sürdürülebilirlik ve Gıda’ konulu oturumda gıdanın geleceği konuşuldu.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.