Söktaş ‘Moova’ ile süt sektörüne girdi

5 yıl önce Efeler Çiftliğini kurarak süt hayvancılığına başlayan Söktaş Grubu, şimdi de ‘Moova’ markasıyla peynir üretecek.

Kumaş üreticisi olarak bilinen Söktaş Grubu, düzenlediği basın toplantısında “Moova” markasıyla peynir üreteceklerini açıkladı. Söktaş Grubu, 1980’lerde ara verdiği tarım ve hayvancılık işine 2000’li yıllarda geri dönerek Efeler Çiftliği’ni kurmuştu. Aydın’da kurdukları Efeler Çiftliği’yle çiğ süt tedarikçiliği yapan şirket, 2 yıldır kurumsal marka danışmanı Landor ile birlikte premium pazara sunacakları ‘Moova’ markalı peynirler için çalışma yapıyordu.

Yeni markanın basına duyurulduğu toplantıda konuşan Söktaş Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muharrem Kayhan, bundan böyle ürettikleri sütü dışarıya satmayacaklarını, 15 Eylül’de rafl ardaki yerini alacak markaları için kullanacaklarını kaydetti. “Tarım ve hayvancılık bizim genlerimizde var.” diyen Kayhan, tarım ve hayvancılık işine 115 milyon lira yatırım yaptıklarını, bu rakamın 35 milyonluk kısmının ise “Moova” markası için harcandığını söyledi.

Moova premium grupta yer alacak
Moova Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Kayhan ise süt ve süt ürünleri sektöründe premium ürünler grubunda yer alacaklarını, et işine ise girme planlarının bulunmadığını açıkladı.

Pınar Süt’ten transfer edilen Moova CEO’su Olcay Sunucu ise Moova markasıyla Edam, Gouda, Cheddar, Mozarella gibi16 çeşit peynir üreteceklerini söyledi. Premium kategoride ürün üreteceklerini dile getiren Sunucu, Gouda ve Edam peynirleri için Hollanda’dan, Mozarella peyniri için ise İtalya’dan 20 seneyi aşkın süredir alanında uzman peynirciler getirdiklerini de sözlerine ekledi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.