Şap Enstitüsü’ne sabotaj

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Şap Enstitüsü’ne sabotajla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker TBMM’de yaptığı açıklamada, olayın 10 Şubat 2014 tarihinde gece, sabaha karşı yaşandığını söyledi. Enstitünün elektrik hatlarının kesilerek jeneratörün devre dışı bırakıldığını ifade eden Eker, enstitüde bulunanların durumu fark ederek, yedek jeneratörü çalıştırdıklarını belirtti.

Bunu kimin yaptığına dair Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın çalıştığını bildiren Bakan Eker, sözlerine şöyle devam etti: “Enstitü şu anda 30 milyon doz, biz ona ‘trivalan’ diyoruz, yani 3’lü olabiliyor. Toplamda 90 milyon doz aşı üretebilme kapasitesine sahip. Türkiye’nin ihtiyacının tamamını giderecek şekilde aşı üretimi var ve sağlıklı şekilde yapılıyor. Biz ona fırsat vermedik.

Birisi veya birileri girmiş, ODTÜ tarafındaki yoldan, oradan telleri kesmek suretiyle jeneratörü devre dışı bırakmış. Arkadaşlarımız da bunu tespit etmişler ve tekrar elektrik akımını sağlamışlar. Aşılarda herhangi bir bozulma yok, aşı üretimine devam ediyoruz.”

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.