Rusya’da süt talebinin azalmasından endişe ediliyor

Covid-19 salgını sonrası Rusya’da bazı süt ürünleri kategorilerine yönelik tüketici talebi azaldı.

PepsiCo Rusya İletişim Direktörü Alexander Kostikov, Ağustos ayı sonlarında çevrimiçi bir konferansta yaptığı konuşmada, Rus rublesinin devalüasyonu nedeniyle artan üretim maliyetlerinin çiğ süt fiyatlarını oldukça yüksek bir seviyeye getirdiğini açıkladı.

Kostikov konuşmasında, “Şimdi çiğ süt fiyatları oldukça yüksek bir seviyede, bu nedenle döviz kuru verimliliği büyük ölçüde etkiliyor. Para birimine bağlı maliyetlerin payı önemlidir. Bu maliyetler ekipman bakımına ve ambalaj malzemesine yansıyor. Yıllık 15-20 oranındaki devalüasyon üretim maliyetleri üzerinde ciddi baskı uyguluyor” dedi.

Kostikov şöyle konuştu: “Özellikle içme sütü veya kefir gibi temel ürünler için piyasa koşulları gayet iyi. Ancak yoğurt veya tatlı gibi katma değerli ürünlerde durum daha kötü, çünkü tüketicinin yeterli parası yok. Bu tür ürünlerde Rusya’daki kişi başı tüketimi Doğu Avrupa ülkelerinden ve Türkiye’den çok daha düşük.”

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.