Pınar’dan yeni yatırım

Pınar Süt’ün Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği yeni yatırımı Tarım Bakanı Mehdi Eker tarafından 9 Ekim’de hizmete açıldı.

1997 yılında ilk yatırımını yaptığı Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde büyümeye devam eden Pınar Süt, üretim alanı kapasitesini 26 milyon TL’lik yatırımla 22 bin metrekareye, çiğ süt işleme kapasitesini de yüzde 30 arttırdı. Fabrikada, uzun ömürlü süt, pastörize süt, meyve suları, aromalı sütler, yoğurt, ayran ve tereyağı ürünleri üretiliyor.
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker yaptığı açılış konuşmasında Eskişehir’in hayvancılığa dayalı gıda sanayi anlamında çok önemli bir tesise kavuştuğunu belirterek, Yaşar Holding yöneticilerini kutladığını söyledi. Eker, “1 Ağustos kararnamesiyle hayvancılık yapmak isteyen müteşebbislere 7 yıl vade ile faizsiz kredi imkanı sağlıyoruz. 1 Ekim’e kadar 850 milyon TL’lik kredi kullandırdık. Doğu ve Güneydoğu da ise %40 hibe desteği sağlıyoruz. Bu da hayvancılığa verdiğimiz desteğin en önemli göstergesidir.” dedi. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı ise yaptığı konuşmada, hizmete giren tesisle birlikte, toplam 560 kişiye direkt, 15 bin süt üreticisi ile 30 bin kişiye dolaylı istihdam sağlayacak kapasiteye ulaşıldığını belirtti.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.