Okul sütü umut oldu

Başbakan Erdoğan Milli Eğitim Bakanı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanına okullarda bedava süt dağıtılması için gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi. Talimatın ardından açıklama yapan Mehdi Eker, 2012’de ‘Okul sütü’ projesini başlatacaklarını söyledi.

AK Parti’nin 14-17 Ekim tarihleri arasında Ankara Kızılcahamam’da düzenlediği İstişare ve Değerlendirme Toplantısına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın okul sütü talimatı damgasını vurdu.

Başbakan Erdoğan, milletvekillerinin yanında Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e okullarda bedava süt dağıtılması için gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Ankara Ticaret Borsası (ATB) tarafından Kızılcahamam’da düzenlenen bir başka toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, et ve süt piyasalarındaki fiyat dalgalanmalarının önüne geçmek için bir mekanizma kurduklarını belirterek, “Okul sütü projesini başlatıyoruz. Çocuklara dönük olarak süt tüketiminin arttırılmasını amaçlıyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Valiliklerce hazırlanan gıda yardım paketlerinde de sütün arttırılması için talimatları verdik.” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.