Neden ithal yem getirmiyorlar?

Hayvancılık politikalarını ve et ithalatını eleştiren Yıldız,”İthalat yapan yetkililerin yem fiyatlarından haberi var mı? Bugün üreticimiz 1 litre sütle 1 kilo yem alamaz duruma gelmiştir. Neden ithal yem getirmiyorlar. Bu durumda hayvancılık nasıl yapılır” dedi.

Köy-Koop Merkez Birliğince, Ankara’da DSİ Konferans Salonunda ‘Hayvancılıkta Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ konulu toplantı yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Köy-Koop Genel Başkanı Yakup Yıldız, 1999’da kurulan birliğin bünyesindeki 28 il birliği, 500 bin ortağı ve 3 bin 100 kooperatifi ile 2,5 milyon kişiye hitap ettiğini söyledi.

Sanayiciye teşvik verilmesi yanlış
Süt fiyatlarını korumak için sanayiciye verilen süt tozu desteğini eleştiren Yıldız, Türkiye’de süt tozu işleyen sanayici sayısının 14, süt sektöründe faaliyet gösteren sanayici sayısının ise bin 600 olduğunu belirterek, ’14 sanayiciye teşvik verilmesi yanlış bir uygulama’ dedi. Yıldız, çiğ süt referans birim fiyatının 73 kuruş olarak talimatlandırılmasına rağmen çiğ süt alım fi yatlarının 55-65 kuruş olarak gerçekleştiğini söyledi

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.