Mayıs’ta 283 bin ton süt üretildi

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye’de Mayıs ayında toplanan inek sütü miktarı, bir önceki aya göre yüzde 8,1 artışla 699 bin 122 tona ulaştı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayına ait süt ürünleri üretim istatistiklerini açıkladı. TÜİK verilerin göre Türkiye’de Mayıs ayında toplanan inek sütü miktarı, bir önceki aya göre yüzde 8,1 artışla 699 bin 122 tona ulaştı. Aynı dönemde üretilen içme sütü miktarı ise bir önceki aya göre % 1,2 azalarak 99 bin 823 ton seviyelerinde gerçekleşti.

TÜİK’in çiğ sütü girdi olarak kullanan entegre süt işletmelerinden derlediği veriler ışığında açıkladığı istatistiklere göre; Mayıs ayında gerçekleşen toplam peynir üretimi bir önceki aya göre %11,8 artarak 51 bin 749 tona, toplam yoğurt üretimi bir önceki aya göre % 7,9 artarak 87 bin 898 tona, toplam ayran üretimi ise bir önceki aya göre % 7,1 artış göstererek 43 bin 140 tona ulaştı.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.