Manda sütü toplama altyapısı iyileştiriliyor

Giresun’da manda yetiştiriciliğini geliştirmek ve süt toplama altyapısını iyileştirmek için 1 milyon 123 bin lira destek sağlandı.

Giresun’da 2012 yılından bu yana uygulanan “Halk Elinde Anadolu Mandası Islah Projesi” kapsamında toplam 9 milyon 593 bin lira nakdi destek sağlanarak manda mevcudu 4 bin 703 başa yükseldi. Giresun Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Muhammet Angın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Halk Elinde Anadolu Mandası Islah Projesi sayesinde manda yetiştiriciliği yeniden rağbet görmeye başlamıştır. ‘Çiğ Süt Toplama Altyapısının İyileştirilmesi’ ve ‘Manda Sütü Toplama Altyapısının İyileştirilmesi’ projelerine DOKAP tarafından sırasıyla 2017 yılında 500 bin lira ve 2019 yılında 623 bin lira olmak üzere toplamda 1 milyon 123 bin lira destek sağlanmıştır.”

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.