Makop inek yataklarıyla yüksek süt verimi

Makop Kauçuk’un ürettiği inek yatakları ineklerin süt verimini yüzde 20-30 arasında artırıyor. Teknolojik yenilikleriyle dikkat çeken Makop inek yatakları büyük ilgi görüyor.

1972’den beri kauçuk sektöründe faaliyet gösteren Makop Kauçuk ürettiği inek yataklarıyla altı yıldır hayvancılık işletmelerinin yatak ihtiyacını karşılıyor. Merkezi Sakarya’da olan Makop Kauçuk Türkiye’nin TSEK belgeli tek inek yatağı firması. Makop İnek Yatakları hakkında bilgi veren Makop Kauçuk’un sahibi Ahmet Köprülüoğlu pislik barındırmayan ve kolay temizlenen yatakların hayvanların altını temiz tutarak meme iltihabını ve hastalıkları engellediğini söyledi.

Türkiye’nin her yerine ürün gönderdiklerini belirten Köprülüoğlu, kesici-delici alet ve bıçak kullanılmadığı takdirde yatakların uzun yıllar kullanılabileceğine dikkat çekti. Fabrikasyon hatalarına karşı iki yıl garanti veren firma, ürün çeşidini artırmak için yeni modeller geliştiriyor ve ar-ge çalışmalarını sürdürüyor.

İki metre eninde rulo olarak satılan yataklar istenen boyda ve 13, 18, 20 mm kalınlıkta sipariş edilebiliyor. Yataklar üzeri nohut desenli ve pislik girmemesi için altı düz olarak üretiliyor. Firma Sahibi Ahmet Köprülüoğlu, rulo kauçuğun revir, sağımhane, bekleme alanları, yürüyüş yolu, doğumhane ve buzağı altlarında yataklık olarak kullanılmasının işletmelerde süt verimini yüzde 20-30 arasında artırdığını dile getirdi.

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.