Küflü peynire hem ‘patent’ hem ‘yasak’

Konya’ya özgü küflü peynir için patent çalışmaları sürerken, Ereğli’de küflü peynirin üretimi ve satışı yasaklandı.

Konya Ticaret Odası öncülüğünde yürütülen çalışma ile küflü peynire ‘Konya Yeşil Peyniri’ adıyla patent alınıyor. Çalışmanın 7-8 aydır devam ettiğini bildiren Konya Ticaret Odası Başkan Vekili İsmail Haydaroğlu, “Gıda Mühendisliği Bölümü’nden bir hocamızla birlikte bir formül hazırladık ve bu formül birkaç defa uygulandı. Şu anda patent ile ilgili çalışmamız devam ediyor. Bu noktada Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği, Etiketleme Tebliği ve Gıda Katkı Maddeleri Tebliği’ne uygunluğuyla ilgili çalışmalarımız bitmiş durumda” şeklinde konuştu. Haydaroğlu, patent başvurusunun Konya Ticaret Odası adına yapılacağını belirtti.

Ereğli’de ‘Küflü Peynir’ yasaklandı

Bu arada Konya’nın Ereğli ilçesinde küflü peynir üretimi ve satışı yasaklandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven yaptığı açıklamada, küflü peynirin, hijyenik olmayan ortamlarda üretilerek satışa sunulduğunun tespit edildiğini belirtti. Bu nedenle Ereğli genelinde küflü peynirin üretiminin ve satışının yasaklandığını ifade eden Özgüven, alınan küflü peynir numunelerinde insan sağlığını riske sokacak zararlı maddelerin tespit edildiğini aktardı. Özgüven, küflü peynirin üretimini yapanlara 11 bin lira, satışını yapanlara ise bin 200 lira idari para cezası uygulanacağını kaydetti.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.