Kombassan’dan hayvancılık yatırımı

Türkiye’de süt hayvancılığına yatırım yapan büyük şirketlere bir yenisi daha eklendi. Kombassan Holding Karaman’da damızlık süt sığırcılığı yatırımı yapıyor.

Her geçen gün yeni bir firmanın yatırım yaptığı süt hayvancılığına, bir yatırım da Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Kombassan’dan geldi. Kombassan Holding’in şirketlerinden Komgıda bünyesinde kurulacak olan damızlık süt sığırcılığı tesislerinin temeli, Karaman’ın Kâzımkarabekir ilçesinde düzenlenen törenle atıldı.

7,5 milyon liraya malolacak tesisler faaliyete geçtiğinde 3 bin damızlık süt sığırı yetiştirilecek. Tesis et ve süt işleme hizmeti de verecek. Konuyla ilgili bilgi veren Kombassan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Esat Şahin, tesislere ilk etapta 480 adet damızlık süt sığırı getirileceğini bildirdi. Kademeli olarak 2-3 yıl içerisinde bu sayıyı 3 bine çıkarmayı hedefl ediklerini anlatan Şahin, “Önümüzdeki dönemde ilk etapta ürettiğimiz sütü bölgede işleyen fi rmalara satmayı planlıyoruz. Damızlık hayvan üretimi, et besiciliği, süt işleme faaliyetlerini daha sonraki aşamalar için planlıyoruz.

Yatırımın devlet destekli, 7 yıl vadeli faizsiz hayvancılık kredileri ve teşviklerle yapılacağı öğrenildi. Tesislerde 3 yıl içerisinde 100’e yakın bölge insanına da iş imkanı sağlanacağı bildirildi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.