Kırsal kalkınmaya 1,2 milyar euro

IPARD programı kapsamında kırsal kalkınma yatırımlarına 874 milyonu Avrupa Birliği katkısı olmak üzere toplam 1 milyar 165 milyon Euro destek verilecek.

Avrupa Birliği’nden Kırsal Kalkınma (IPARD) fonlarının kullanımı için yetki devri alındı. Böylece, programdaki şartları taşıyan işletme sahipleri ve yatırımcılar, IPARD kapsamında kırsal kalkınma desteklerinden faydalanabilecek. İlk aşamada 17 ilde ve 3 tedbir için proje teklifleri alınmaya başlandı. IPARD programı kapsamında yatırımcılara, 874 milyonu Avrupa Birliği katkısı olmak üzere toplam 1 milyar 165 milyon Euro destek verilecek. Kullanıcı katkısı ile yaklaşık 2,5 milyar Euro’luk yatırım potansiyeli oluşturulacak.

Diğer illerin ve tedbirlerin akreditasyon çalışmaları için tarım-çevre ve yerel kalkınma stratejilerinin çalışmaları sürüyor. Çalışmalar tamamlandığında toplam 42 ildeki projeler desteklenecek. IPARD Programı desteklerinden faydalanmak isteyen işletmelerin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na (TKDK) başvurmaları gerekiyor. Programdan ilk aşamada Afyonkarahisar, Amasya, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Kars, Konya, Malatya, Şanlıurfa, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon ve Yozgat yararlanacak.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.