İzmir’de okul sütüne devam

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Tire Süt Kooperatifi ile birlikte 4 yıldır uyguladığı ‘Okul Sütü Projesi’ yeni eğitim döneminde de devam ediyor.

Türkiye’de sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı Okul Sütü programı, Tire Süt Kooperatifi’yle imzalanan protokol ile ikinci dönemde de devam ediyor. Günlük pastörize ve UHT sütlerin dağıtımını içeren sözleşme 7 Şubat’ta imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Süt Kooperatifi arasında imzalanan yeni protokole göre, İzmir’deki 248 okulda, 194 bin 922 öğrenciye 16 hafta boyunca süt dağıtımı yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Okul Sütü Projesi’ne ikinci dönem için 6 milyon 393 bin lira bütçe ayırdı.

Tüm belediyeler uygulamalı

Okul Sütü Projesi’nin hem üretici hem de çocuklar için son derece önemli olduğunu vurgulayan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, yıllardır uyguladığı Okul Sütü Projesi’nin artarak devam etmesi zor günler yaşayan biz üreticiler için büyük bir destek olmuştur.” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile başlayan projeye daha sonra Bergama, Seferihisar ve Selçuk Belediyelerinin de dahil olduğunu dile getiren Eskiyörük açıklamasını şöyle sürdürdü: “Okul Sütü Projesi, bir belediyenin, vatandaşa verebileceği en yararlı ve anlamlı hizmettir. Temennimiz, bu projeyi ülke çapında tüm belediyelerin uygulamasıdır. Her belediye bütçelerine göre haftada bir gün bile okullara süt dağıtsa, hem süt içme alışkanlığı olan bir nesil yetişmiş olur, hem de üretimin devamlılığı sağlanır.”

Eskiyörük, “Eğer 3 yıl öncesinde olduğu gibi süt sektöründe büyük bir kriz yaşamak istemiyorsak, Okul Sütü gibi tüketimi arttırıcı çözümler üretmek zorundayız. Okul Sütü’nün yanı sıra devlet, ‘Askere Süt’, ‘Yoksula Süt’ gibi uygulamalara ivedilikle geçmelidir. Hayvancılığımızın dışa bağımlı olmasını istemiyorsak tüketimi artırarak, süte talep yaratıp fi yatların düşmesini önlemeliyiz.” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.