IFA başkanlığına Esin Mete seçildi

Uluslararası Gübre Sanayi Birliği (IFA) Başkanlığına Tekfen Holding Tarımsal Sanayi Grubu Başkanı Esin Mete seçildi.

Uluslararası Gübre Sanayi Birliği’nin (IFA) ABD Şikago’da yaptığı yıllık toplantıda birliğin başkanlığına Tekfen Holding Tarımsal Sanayi Grubu Başkanı ve Toros Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Esin Mete seçildi. Mete, aynı zamanda bu görevi üstlenen ilk kadın oldu. Esin Mete, önümüzdeki 2 yıl boyunca 85 ülkeden 540’tan fazla üyesi bulunan IFA’nın başkanlığını yürütecek. Mete, IFA bünyesinde daha önce Finansal Komite Başkanlığı, İletişim ve Sürdürülebilir Kalkınma Başkan Yardımcılığı gibi görevler üstlenmişti.

Küresel gübre sektöründe yıllık 170 milyon ton gübre üretimi yapılıyor. Küresel gübre sanayisini temsil eden sektörel bir kuruluş olan Uluslararası Gübre Sanayi Birliği’nin (IFA) 85 ülkeden 540’ı aşkın üyesi bulunuyor. Böylesine önemli bir görevi üstlenmekten ve Türkiye’yi temsil etmekten büyük gurur duyduğunu söyleyen Esin Mete, “Türkiye, dünyada tarımsal açıdan kendi kendine yetebilen birkaç ülkeden biri. 1980’li yıllardan itibaren geliştirilen ulusal stratejilerin başında tarım sektörünü modernleştirmek yer alıyor. Toros Tarım olarak çalışmalara, bu strateji doğrultusunda yön veriyoruz” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.