Hedef 300 çeşit peynir

Geçen yıl başlattığı 20 milyon liralık kapasite artırımı yatırımını bu yıl tamamlayacak olan Muratbey, 250 olan ürün çeşidini 300’e çıkarmayı hedefliyor.

Peynirde inovatif ürünleriyle dikkat çeken Muratbey, 2014 yılında da yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2013 yılını yüzde 35 büyüme ile kapatan Muratbey, bu yıl Uşak’ta bulunan tesislerinin kapasitesini artırarak, 250 olan ürün çeşidini 300’e çıkarmayı hedefliyor. Muratbey Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, inovatif ürünleri otomasyon sistemi içinde üretmek, ambalajlama sistemlerinde iyileştirmeler yapmak, verimliliği ve kapasite artışını sağlamak amacıyla geçen yıl başlattıkları yatırımlarını bu yıl tamamlayacaklarını kaydetti.

Ürün çeşidini 300’e çıkaracak
Toplamda 20 milyon TL civarında bir yatırım yapacaklarını dile getiren Erol, yatırım bittiğinde 25 bin metrekare civarında bir kapalı alana sahip olacaklarını vurguladı. Tesisin günlük süt işleme kapasitesini 700 ton olarak ifade eden Necmi Erol, modernizasyon teknolojileriyle ilgili yatırımlarının devam edeceğini kaydetti.

Ürün yelpazelerini genişletmeyi planladıklarını dile getiren Necmi Erol, 250 olan ürün çeşitlerini 2014 yılında 300’e çıkarmayı planladıklarını açıkladı. Geçen yıl piyasaya sundukları inovatif ürünlerle ciddi başarılar elde ettiklerine işaret eden Erol, Burgu ve Sürmeli peynir hatlarına yenilerini ekleyerek kapasite artırımı yatırımı gerçekleştireceklerini kaydetti.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.