Coronavirüsten kaynaklanan gıda ve beslenme riskleri nasıl azaltılabilir?

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) COVID-19’un gıda ve beslenme üzerindeki etkisini azaltmak amacıyla öneriler yayınladı. Corona virüsün gıda ve tarıma yönelik olumsuz etkileriniz azaltmak için FAO’nun 10 başlık altında yayınladığı öneriler şöyle…

S1: COVID-19’un küresel gıda güvenliği üzerinde olumsuz etkileri olacak mı?

Hem salgın hem de geçim kaynakları bu salgın nedeniyle risk altındadır. Hastalık hızla yayılıyor. Bu artık bölgesel bir mesele değil – küresel bir tepki gerektiren global bir sorundur.

Sonunda geri çekileceğini biliyoruz, ancak bunun ne kadar hızlı olacağını bilmiyoruz. Ayrıca, bu şokun hem gıda arzının hem de talebin önemli unsurlarını etkilediği için biraz olağan dışı olduğunu biliyoruz.

En savunmasız kişileri korumak, küresel gıda tedarik zincirlerini canlı tutmak ve pandeminin gıda sistemi üzerindeki etkilerini hafifletmek için hızla önlem alınmadıkça, giderek artan bir gıda krizi riskiyle karşı karşıyayız.

Sınırların kapatılması, karantinalar ve pazar, tedarik zinciri ve ticaret aksaklıkları, insanların özellikle virüsün sertçe vurduğu veya zaten yüksek düzeyde gıda güvensizliğinden etkilenen ülkelerde, yeterli / çeşitli ve besleyici gıda kaynaklarına erişimini kısıtlayabilir.

Ancak dünyanın paniğe kapılmasına gerek yok. Küresel olarak, herkes için yeterli yiyecek var. Dünyadaki politika yapıcıların 2007-08 gıda krizi sırasında yapılan hataları tekrarlamamaya ve bu sağlık krizini tamamen önlenebilir bir gıda krizine dönüştürmemeye dikkat etmeleri gerekmektedir.

Virüs yayıldıkça, vakalar arttıkça ve önlemler sıkılaştıkça, küresel gıda sisteminin önümüzdeki haftalarda ve aylarda test edilmesi ve zorlanmasının sayısız yolu vardır.

– Şu an itibariyle gıda tedariki yeterli olduğundan ve piyasalar bugüne kadar istikrarlı olduğundan kesintiler minimum düzeydedir. Bununla birlikte, zaten lojistik dar boğazları (gıdaları A noktasından B noktasına taşıyamamak) konusunda zorluklar görüyoruz ve muhtemelen yüksek değerli metaların (yani meyve ve sebzeler) daha az gıda üretiliyor.

– Nisan ve Mayıs ayları arasında gıda tedarik zincirlerinde aksamalar bekliyoruz. Örneğin: hareket kısıtlamaları ve işçilerin temel kaçınma davranışı, çiftçileri tarım ve tarım ürünlerinin büyük çoğunluğunu işleyen gıda işleyicilerinden işlemden alıkoyabilir. Gübre, veteriner ilaçları ve diğer girdilerin yetersizliği tarımsal üretimi etkileyebilir. Restoranların kapanması ve daha az sıklıkta bakkal alışveriş, taze ürün ve balıkçılık ürünlerine olan talebi azaltarak üreticileri ve tedarikçileri etkilemektedir. Küçük ölçekli çiftçiler özellikle savunmasızdır.

(S 3, 4 altında daha fazla bilgi).

S2: Salgın nedeniyle kimin gıda güvenliği ve geçim kaynakları en fazla risk altındadır?

Şu anda, dünya çapında yaklaşık 820 milyon insan kronik açlık yaşıyor – normal yaşamları yaşamak için yeterli kalori enerjisi yemiyor. Bunun 113 milyonu, ciddi şiddetli güvensizlikle başa çıkmaktadır – o kadar şiddetli ki, yaşamları veya geçim kaynakları için acil bir tehdit oluşturuyor ve onları dış yardımlara bağımlı hale getiriyor. Bu insanlar geçim kaynaklarında herhangi bir olası aksamaya ya da COVID-19’un getirebileceği gıdalara erişime zarar verebilir.

100’den fazla ülkede halihazırda mevcut olan COVID-19 vakaları, dış gıda yardımına ihtiyaç duyan 44 ülkede veya akut açlık yaşayan 113 milyon insanın yaşadığı 53 ülkede çoğalıyorsa, bunların çoğu halk sağlığı sistemleri kapasite kısıtlarıyla karşılaşabilir, sonuçlar sert olabilir.

Gerçekten de FAO, pandeminin, diğer krizlerin açlık / isabetle halihazırda ele geçirilen savunmasız ülkeler üzerindeki etkileri, örneğin Afrika Boynuzu’ndaki Çöl Locust salgını, Yemen veya Sahel’deki güvensizlik – ve gıdalara çok güvenen ülkeler hakkında endişe duyuyor Küçük Adalar Gelişmekte Olan Devletler ve petrol gibi birincil ihracata bağımlı ülkeler gibi ithalatlar.

Savunmasız gruplar arasında, ürünlerini satmak veya tohum ve diğer önemli girdileri satın almak veya milyonlarca gıda fiyatının / sınırlı satın alma gücünün yanı sıra milyonlar güvenmeye geldikleri okul yemeklerini zaten kaçırmış olan çocuklar.

Örneğin, Latin Amerika ve Karayipler’de FAO destekli okul yemekleri programları 85 milyon çocuğa fayda sağlıyor. Yemekler her gün en güvenilir yiyecek kaynaklarından birini oluşturduğundan, yaklaşık 10 milyon çocuk onlara güvenmektedir. Salgın nedeniyle okul yemek programlarının askıya alınması, savunmasız çocukların gıda güvenliği ve beslenmesini risk altına sokarken, hastalıklarla başa çıkma kapasitelerini zayıflatır.

Ayrıca, geçmiş sağlık krizleriyle uğraşmaktan, bunların gıda güvenliği, özellikle de savunmasız topluluklar üzerinde ciddi bir etkisi olabileceğini biliyoruz.

Örneğin Sierra Leone’de (2014-2016) Ebola Virüsü Hastalığı salgını sırasında karantinalar ve panik, açlık ve yetersiz beslenmede artışa neden oldu. Hareket üzerindeki kısıtlamalar daha da kötüleşti, diğer çiftçiler ürünlerini pazara sunamasalar bile hem hasat zamanında işgücü kıtlığına yol açtı. Sistemik etki, şimdi bir önleme ve risk azaltma stratejilerinin ne kadar önemli olduğunu vurgulayan bir depreminkine benzerdi.

S3: COVID-19 durumunun – şimdi ve gelecekte – gıda üretimi, tarımsal tedarik zincirleri ve pazarlar üzerindeki etkileri nelerdir?

Gıda tedarik zinciri, üreticileri, tarımsal girdileri, nakliye, işleme tesisleri, nakliye vb. İçeren karmaşık bir ağdır.

Virüs yayıldıkça ve vakalar arttıkça ve virüsün yayılmasını engellemek için sıkılaştıkça, küresel gıda sisteminin önümüzdeki haftalarda ve aylarda test edilmesi ve zorlanmasının sayısız yolu vardır.

Şu an itibariyle gıda tedariki yeterli olduğundan ve piyasalar bugüne kadar istikrarlı olduğundan kesintiler minimum düzeydedir. Küresel tahıl stokları rahat seviyededir ve 2020 için buğday ve diğer başlıca temel mahsullerin görünümü olumludur.

Yüksek değerli metaların (yani meyveler ve sebzeler) daha az gıda üretimi zaten muhtemel olsa da, değer zincirindeki kilitlenmeler ve bozulmalar nedeniyle henüz fark edilmemiştir.

Bununla birlikte, gıda hareketini içeren lojistik (gıdaları A noktasından B noktasına hareket ettirememe) ve pandeminin hayvan yemi ve mezbahalara erişimin azalması nedeniyle pandeminin hayvancılık sektörü üzerindeki etkileri konusunda zaten zorluklar görüyoruz. Çin’de yaşananlara benzer şekilde azalan kapasite (lojistik kısıtlamalar ve işgücü sıkıntısı nedeniyle).

Nisan ve Mayıs ayları itibarıyla yukarıdakilerin bir sonucu olarak gıda tedarik zincirlerinde aksamalar görmeyi bekliyoruz.

Taşıma yollarındaki tıkanmalar, taze gıda tedarik zincirleri için özellikle engelleyicidir ve ayrıca artan gıda kaybı ve atık ile sonuçlanabilir.

Nakliye kısıtlamaları ve karantina önlemleri, çiftçilerin pazarlara erişimini engelleyecek, üretken kapasitelerini engelleyecek ve ürünlerini satmalarını engelleyecektir.

Emeğin yetersizliği, özellikle emek yoğun ürünler için gıda üretimini ve işlenmesini bozabilir.

Arz, stok ve üretimin yoğun olduğu başlıca zımbalarda fiyatlarda ani artışlar beklenmemektedir, ancak özellikle çok kısa vadede et ve dayanıksız mallarda olmak üzere yüksek değerli emtialar için daha olasıdır.

Gelişmekte olan ülkeler / Afrika özellikle hastalık iş gücünde bir azalmaya yol açabileceği ve emek yoğun üretim biçimlerini (tarım) etkileyebileceğinden, aynı zamanda gıda krizlerinin çoğunun Sahra Altı Afrika’da olması nedeniyle özellikle risk altındadır.

S4: Salgın gıda talebini nasıl etkileyecek?

2008 mali krizi bize, azalan gelir ve belirsizlik insanların daha az harcama yapmalarını ve talebin daralmasını sağladığında neler olabileceğini gösterdi. Satışlar düştü. Üretim de öyle.

COVID-19 salgınının başlangıcında, talepte önemli bir artış olmuştur.

Gıda talebi genellikle esnek değildir ve diyet tüketimi değişse de, genel tüketim üzerindeki etkisi muhtemelen sınırlı olacaktır. Et tüketiminde (bilim temelli değil – hayvanların virüsün ev sahibi olabileceği korkusunun bir sonucu olarak) ve meyveler ve sebzeler gibi diğer yüksek değerli ürünlerde (fiyata neden olması muhtemel) orantısız olarak daha büyük bir düşüş olasılığı vardır. düşüşler).

Yoksul ülkelerdeki gıda talebi gelirle daha bağlantılıdır ve burada gelir getiren fırsatların kaybı tüketimi etkileyebilir.

Bulaşma korkusu gıda pazarlarına daha az ziyarette dönüşebilir ve insanların gıda satın alma ve tüketme şekillerinde bir değişiklik görmeyi umuyoruz – daha düşük restoran trafiği, artan e-ticaret teslimatları (Çin’de kanıtlandığı gibi) ve evde yemede artış .

Koronavirüs patlak vermesinin ardından, dünyadaki ülkeler hastalığın daha da yayılmasını önlemeye yönelik bir dizi politika önlemi uygulamaya başladı.

Ancak, bu önlemler tarımsal üretimi ve ticareti etkileyebilir. Örneğin, birçok ülke nakliye gemilerini tehlikeye atma riskiyle kargo gemileri üzerinde daha yüksek kontroller uygulamaktadır.

Mevsimlik işçiler gibi insanların serbest dolaşımını etkileyen tedbirlerin tarımsal üretimi etkileyebileceği ve böylece küresel olarak piyasa fiyatlarını etkileyebileceği düşünülmektedir.

Gıda fabrikalarında kabul edilebilir sağlık standartlarını garanti altına almak için alınacak önlemler, üretimi yavaşlatabilir.

S5: Salgının küresel ekonomi üzerindeki etkisi nedir?

Küresel ekonomi üzerinde çeşitli etki kaynakları vardır.

Birincisi, küresel gayri safi yurtiçi hasılaya yüzde 16 katkıda bulunan bir Çin ekonomisi ile pazarlar daha entegre ve bağlantılıdır. Dolayısıyla, Çin’i etkileyen herhangi bir şokun dünya ekonomisi için çok daha büyük sonuçları var.

İkincisi, morbidite ve mortalite nedeniyle arz şokları, aynı zamanda kısıtlı tedarik zincirleri ve kredinin sıkılaşması nedeniyle hareketliliği ve daha yüksek iş yapma maliyetlerini kısıtlayan sınırlama çabaları, ekonomik büyümenin azalmasına yol açan ekonomileri etkileyecektir.

Mart ayında, OECD küresel ekonomik büyüme tahminini 2020’de yüzde 2,9’dan yüzde 2,4’e indirdi. sadece yüzde 1.5.

Üçüncüsü, talep daha yüksek belirsizlik, artan tedbirli davranışlar, sınırlama çabaları ve harcama yeteneğini azaltan artan finansal maliyetler nedeniyle de düşecektir.

Son olarak, ABD dolarına göre kurun, ithalat bağımlı ülkeleri de etkileyecek şekilde önemli ölçüde değer kaybetmesi söz konusudur.

Küresel gıda pazarları bu gelişmelerden etkilenmez. Ancak, seyahat, imalat ve enerji piyasaları gibi lojistik aksamalara ve zayıf talebe daha fazla maruz kalan diğer sektörlerden daha az etkilenmeleri muhtemeldir (Kaynak: Market Monitor, AMIS , Mart 2020). Ancak gıda değer zincirlerinin karmaşıklığı ve ticaret ve ulaşımın önemi göz önüne alındığında, bunlar onları son derece savunmasız hale getirebilir.

COVID-19 muhtemelen FAO Gıda Fiyat Endeksi tarafından erken hamlelere yansıyan küresel ekonomi için deflasyonist bir şoku temsil ederken , kısa vadede sağlıklı bir diyetin gerçek maliyeti, bozulabilir malların maliyetindeki artıştan dolayı artabilir. düşük gelirli hane halkları üzerinde özellikle olumsuz bir etkiye sahip olacak ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine yönelik ilerleme fiyatını artıracaktır.

Bu etki, 2019’da gösterildiği gibi, Dünyada Gıda Güvenliği ve Beslenme Durumu, en önemlisi emtia-ithalat bağımlılığı yüksek olan ülkelerde olacaktır. Burada, emtia-ithalat bağımlılığındaki yüzde bir artış, yılda yüzde 3,8’in yetersiz beslenmesinde ortalama bir artışa neden olduğundan, olumsuz etki daha güçlüdür. Ülke gıda ithalatına bağımlı olduğunda, beslenme yetersizliğinde yılda ortalama% 8’lik bir artış söz konusudur. Ayrıca, talep şoku etkinin uzamasına ve kötüleşmesine katkıda bulunacaktır.

S6: FAO’nun pandeminin gıda güvenliği ve beslenmesi üzerindeki risklerini azaltmak için önerileri nelerdir?

Proaktif önlemler çok önemlidir ve ekonomik kaynaklara çok ihtiyaç duyulduğu bir zamanda daha düşük maliyetlidir. Küresel durgunluğun artan beklentileri göz önüne alındığında, bu durum iki katına çıkmaktadır. FAO ve ortaklarının 2019 Dünya Gıda Güvenliği ve Beslenme Durumu raporunda uyardığı gibi, ekonomik yavaşlamalar veya kasılmalar son yıllarda 77 ülkeden 65’inde artan açlık seviyeleriyle ilişkilendirildi .

Pandeminin gıda ve tarım üzerindeki etkilerini azaltmak için FAO ülkeleri: savunmasız nüfuslarının acil gıda ihtiyaçlarını karşılamaya; sosyal koruma programlarını artırmak; gıda tedarik zincirlerinin akmasını sağlayın (örneğin, ticareti ve metaların hareketliliğini kısıtlayacak önlemleri uygulamaya koyarak); verimlilik kazanabilir (örneğin, atık ve gıda kayıplarını azaltarak, lojistik darboğazlarını çözerek) ve ticaretle ilgili maliyetleri azaltmayı hedefler.

Daha fazla bilgi:

  1. Ülkeler savunmasız nüfuslarının acil gıda ihtiyaçlarını karşılamalıdır

Örneğin: acil yiyecek ihtiyaçlarının karşılandığından emin olun; sosyal koruma programlarını düzenlemek; beslenme desteğini büyütmek; destek ve yetersiz beslenmenin önlenmesi; okul yemek programlarını, okullar kapalıyken bile okul yemekleri vermeye devam edecek şekilde ayarlayın.

Örneğin, Latin Amerika ve Karayipler’deki FAO destekli okul yemek programlarının durdurulmasıyla, FAO bölge hükümetlerini aileleri gıdalara erişimde daha büyük zorlukları olan çocukları desteklemek ve çocukların besleyici gıdalara erişimini sağlamak için önlemler almaya çağırdı. korunur. Önerilen önlemler şunları içermektedir: en savunmasız ailelere gıda dağıtımı, sosyal koruma programlarında artış; okul çağındaki çocukları olan aileler için, özellikle en çok etkilenen ekonomik sektörlerdeki işçiler için temel gıda vergilerinden muafiyet; yerel çiftçilerden taze yiyecek dağıtımı; gıda teslimatları, dağıtım süreleri ve COVID-19 riskini azaltmak için alınan önlemler için erişim noktalarındaki iletişimi geliştirmek amacıyla dijital araç (coğrafi referanslı uygulamalar) kullanımı.

  1. Ülkeler sosyal koruma programlarını güçlendirmelidir

Bu, bir kereye mahsus bir ödeme yoluyla (krizin etkinin hafifletilmesi için erken eylem olarak krizin tamamen patlamasından önce) veya ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olmak için birden fazla ödeme yapılmasını sağlayarak sosyal yardımdan zaten yararlanan kişilere transfer miktarının artırılmasını gerektirebilir; örneğin küçük ölçekli üreticiler için belirlenen gelir kaybına tamamlayıcı bir yetki verilmesi; eğer gıda güvensizliği büyük işten çıkarmalar, işçi dövizleri düşmesi vb. nedeniyle aşırı derecede şiddetlenirse, gıda bankalarının kullanımını araştırmak bir seçenek olabilir – sadece devlet tarafından doğrudan gıda tedariki değil, aynı zamanda bireylerden, dayanışma ağlarından, sivil toplumdan yapılan bağışlarla kuruluşları; mobil ödeme sistemlerinin, hareket kısıtlamaları nedeniyle nakit hakların dağıtımında aksamaları önlemek; tarım sektörüne fon enjekte etmek,

Birçok hükümet, pandeminin insanların geçim kaynakları üzerindeki etkileriyle mücadele etmek için koruyucu önlemleri uygulamaya koymuş veya arttırmıştır.

  1. Ülkeler verimlilik kazanmalı ve ticaretle ilgili maliyetleri azaltmaya çalışmalıdır

Bunlar: emtiaların ticaretini ve hareketliliğini kısıtlayacak tedbirler uygulama; gıda israfını ve kayıplarını azaltmak; lojistik darboğazları çözmek; ticaret ve politika seçeneklerini ve olası etkilerini derhal gözden geçirin; gıda tüketicileri için genel sübvansiyonlardan kaçının; stok kullanımındaki kısıtlamaları azaltmak; hükümetler para birimlerinin ve diğer kısıtlamaların devalüasyonu nedeniyle maliyetlerde bir artış olduğunda en aza indirmenin uygun olduğunu düşündüğünde ithalat tarifelerinin azaltılması; KDV ve diğer vergileri geçici olarak azaltmak; Gerekirse, potansiyel maliyet artışlarından (döviz devalüasyonu nedeniyle) telafi etmek için ithal mallara yönelik vergi politikasını gözden geçirin ve döviz devalüasyonunun potansiyel etkilerini değerlendirin.

Genel olarak, herhangi bir ticaret kısıtlamasından kaçınmak, gıda ve yem tedariklerinin yanı sıra tarımsal girdilerin de COVID-19 müdahale önlemleri tarafından zaten gerilmiş olan yerel koşulların kötüleşmesini önlemek için yararlı olacaktır.

Gıda güvenliğinin artırılmasının, COVID-19 vakalarının şu anda en yoğun rapor edildiği daha varlıklı ülkelerin gündeminde olması da önemlidir. Kilitleme önlemleri en savunmasız olanların gelirlerini ciddi şekilde etkileyecektir.

Politika yapıcılar eğilimleri izlemeli ve Çin’in yaratıcı ve uyarlanabilir yöntemlerle bugüne kadar yönettiği gıda arzı koşullarını yanlışlıkla sıkılaştırmamaya dikkat etmelidir. Dijital teknolojilerin, problemleri tahmin etmede ve geçici kıtlıkları gidermede rolü vardır.

Küresel karşılıklı bağımlılığın faydalarından yararlanacaksak, dayanıklılık oluşturmak herkes için bir görevdir.

S7: COVID-19 ile hayvanlar arasındaki bağlantı nedir?

SARS-CoV-1 ve MERS-CoV gibi koronavirüs ailesindeki diğer virüsler hakkında zaten çok şey biliyoruz. Bu tür virüslerin çoğunun hayvanlarda kökeni vardır. Bununla birlikte, COVID-19’a neden olan SARs-COV-2 virüsü yeni bir virüstür ve FAO, devam eden araştırmalarda ülkeleri ve araştırma kurumlarını kaynağını ve yayılmasını tanımlamak için desteklemektedir.

Bugüne kadar, hayvanların virüsü insanlara bulaştırabileceğine dair bir kanıt yoktur. Her zamanki tavsiyeye göre, hayvanlarla etkileşime girerken normal hijyenik en iyi uygulamalar önerilmektedir. Yanlış bilgilendirme sonucunda hayvanların refahından ödün verilmemesi önemlidir – bunun insan sağlığı ve geçim kaynakları üzerinde de istenmeyen sonuçları olabilir.

Bu noktada, COVID-19 yayılımının en yüksek riski insandan insana bulaşmadır.

Görevinin bir parçası olarak FAO, Tek Sağlık yaklaşımını kullanarak Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OIE) ile yakın işbirliği içinde hayvanlarda öncelikli patojenlerin önlenmesi, hazırlığı ve tespitini koordine eder. Bu yaklaşım, insan ve hayvan sağlığını korumak, hastalık tehditlerini azaltmak ve doğal kaynakların etkin ve sorumlu bir şekilde yönetilmesi yoluyla güvenli bir gıda tedariki sağlamak için birleştirici bir güçtür.

COVID-19 ile ilgili olarak, FAO, hayvan sağlığı ve geçim esnekliği açısından hastalıklarla ilgili faaliyetlerin ve iletişimin küresel koordinasyonunu sağlamak için düzenli olarak küresel, bölgesel ve ülke ortaklarını bir araya getiren bir olay koordinasyon grubunu etkinleştirmiştir.

Hayvanların potansiyel rolünü daha iyi anlamak için FAO, hayvanlara maruz kalma riskini değerlendirmek için uzman ağları seferber ediyor. Veteriner laboratuvar ağımız boyunca, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) ile işbirliği içinde ve hayvanlarda ve çevrede virüsün olası varlığını tespit etmek için nükleer teknikler kullanarak araştırma ve eğitime fon sağlıyoruz. Ortaya çıkan bilimsel kanıt cephaneliği, salgının en etkili şekilde yönetilmesine yardımcı olacaktır. COVID-19 insan salgını nedeniyle hayvancılık üretiminin aksamasını önlemek FAO için büyük önem taşımaktadır. Örgüt bunu yapabilmek için çiftçiler ve hayvan sağlığı çalışanları için kılavuz ilkeler sunmaktadır.

S8: Hayvanlarla etkileşime girme veya hayvansal ürünler tüketme riski var mı?

Virüsün yayılmasında rol oynayan evcil hayvanlar da dahil olmak üzere hiçbir hayvan kanıtı yoktur. Herhangi bir hayvanı bakarken genel bir uygulama olarak, onlarla etkileşime girmeden önce ve sonra daima ellerinizi yıkayın.

İyice pişirilmiş sağlıklı hayvanlardan gelen et yemek için güvenlidir.

İnsanlar, vahşi hayvanlardan veya hayvanlardan kaynaklanan veya bilinmeyen sebeplerden ölen etlerle baş etmemeli, kesmemeli, giydirmemeli, satmamalı, hazırlamamalı veya tüketmemelidir . Çiğ yabani et veya yabani hayvanların kanına dayalı pişmemiş yemekler tüketilmemelidir. Bu uygulamalar insanları herhangi bir sayıda enfeksiyona yakalanma riskiyle karşı karşıya bırakmaktadır.

Hayvanlarda olağandışı herhangi bir morbidite veya mortalite hayvan sağlığı yetkililerine bildirilmelidir.

FAO hayvan sahiplerini hayvanlarına insanca davranmaya çağırıyor. Virüsün yayılmasında hayvanların olası riskleri hakkında yanıltıcı bilgiler bulunmaktadır.

S9: FAO COVID-19 salgınına nasıl tepki verdi?

COVID-19 yanıtının bir parçası olarak FAO’nun öncelikleri şunlardır: (1) gelişmekte olan ülkelere, pandemiklerin popülasyonlarının gıda güvenliği ve geçim kaynakları üzerindeki etkilerini tahmin etmelerini ve azaltmalarını destekleme; (2) COVID-19’un küresel gıda ticareti ve pazarları üzerindeki etkilerini azaltmaya yönelik tartışmalara katkıda bulunmak; (3) ve virüsün potansiyel hayvan konaklarını belirlemek ve insanlar üzerindeki yayılma etkilerini azaltmak için devam eden araştırmalarda ülkeleri ve araştırma kurumlarını desteklemek.

Örneğin:

– FAO, politika tavsiyeleri sunar ve ülkelere şu konularda rehberlik ve en iyi uygulamaları paylaşır: gıda tedarik zincirlerinin sürekliliğini ve korunmasını sağlama; savunmasız nüfusun gıda güvenliği ve beslenmesinin korunması; besin Hijyeni; ve gerekirse hayvanlarda ve hayvansal ürünlerde COVID-19’u hızlı bir şekilde tespit etmeye hazır olma.

– FAO ve Çin Tarım Bilimleri Akademisi, pandeminin Çin’deki pazar zincirleri ve kırsal geçim kaynakları üzerindeki etkilerini değerlendiriyor.

FAO’nun toplulukların güvenlik ağlarını ve gıda güvensizliğine, gıda güvenliği ve ticaretindeki dayanıklılığını güçlendirme konusundaki deneyimi ve uzmanlığı, insanların gıda güvenliğini, beslenmesini ve geçim kaynaklarını koruma çabalarına yardımcı olabilir.

S10: FAO, çalışanlarını korumak ve açlıkla mücadele görevini yerine getirmeye devam edebilmesini sağlamak için hangi adımları atıyor?

Pandeminin etkilerine yanıt vermek, durumun sahadaki potansiyel hızlı gelişimi göz önüne alındığında dikkatli bir operasyonel planlama gerektirir. FAO’nun dikkati öncelikle tarımsal geçim kaynakları etkilenen kırılgan kırsal nüfuslara ve zaten yüksek düzeyde açlık yaşayan yerlerdeki insanlar için gıda güvenliğini desteklemeye odaklanacaktır.

Bu etkilere yanıt vermek, durumun sahadaki potansiyel hızlı gelişimi göz önüne alındığında dikkatli bir operasyonel planlama gerektirir ve farklı iş sürekliliği senaryolarını dikkate alması ve personel ile yararlanıcıların güvenliğini ve refahını sağlamalıdır. FAO’nun faaliyetleri DSÖ ve halk sağlığı otoriteleri ile uyumlu olacak ve çevreleme çabalarını destekleyecek ve personel ile yararlanıcıların güvenliğini ve refahını sağlayacak şekilde planlanmıştır.

Ülkelerin ve toplumların açlığı yenmesine yardım etme çalışmalarımız durmadı. Virüs, bazılarımızın iş yerimize gitmesini durdurdu, ama işimizi durdurmadı.

Kaynak: http://www.fao.org/2019-ncov/q-and-a/en/

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.