küçükbaş peynirleri

Gıda sahtekarlarına hapis cezası geliyor

Gıdada taklit ve tağşiş suçunu 2 yıl içinde tekrar işleyen işletmecilere hapis cezası verilmesi öngörülüyor.

Tarım Orman Şurası sonuç bildirgesinde gıdada taklit ve tağşiş cezalarının caydırıcı seviyeye yükseltileceğinin açıklanmasının ardından Tarım Bakanlığı bu alanda yasal düzenleme çalışmaları başlattı. 5996 sayılı Gıda ve Yem Kanunu’nda değişiklik yapılarak, taklit veya tağşiş yapılan gıda veya yemi üreten, ithal eden ve piyasaya arz edenlere hapis ve faaliyetten mene varan kademeli cezalar getirilmesi öngörülüyor.

Mevcut düzenlemeye göre taklit ve tağşiş yapanlara yönelik idari para cezası, söz konusu parti ürünün piyasadan toplatılması ve ifşa gibi yaptırımlar uygulanıyor. 2018 yılında 1 milyon 124 bin 918 adet gıda denetimi yapan Bakanlık, 2012-2018 yıllarında toplam 769 firmanın bin 605 farklı ürününü teşhir etti.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.