Gıda bileşenleri fuarı yapıldı

Bu yıl ikincisi düzenlenen Food Ingredients Gıda Bileşenleri İstanbul da gıdanın geleceğini şekillendiren gıda katkı maddeleriyle ilgili çözümler sergilendi.

26 Nisan’da açılışı gerçekleşen Uluslararası Gıda Bileşenleri, Çözümleri, Yardımcı ve Katkı Maddeleri Fuarı Food Ingredients (Fi) Istanbul, dünya gıda endüstrisini bir kez daha İstanbul’da buluşturdu. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen etkinliğe ilgi büyüktü. Bu yıl ikinci defa İstanbul ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik; 21 farklı ülkeden 130 katılımcısı, 3 binin üzerinde ziyaretçisi ile bölgenin yine ilk ve tek gıda bileşenleri, çözümleri, yardımcı ve katkı maddeleri fuar ve konferansı olma özelliğini taşıdı.

19 milyar liralık pazar

Türkiye’de 13 milyar liralık satış hacmine ulaşan sağlık temalı gıda ürünleri pazarındaki en son yeniliklerin ve gıda endüstrisinin buluşma ortamı Food ingredients (Fi) Istanbul’da sunulduğunu belirten UBM Türkiye Genel Müdürü Kerim Alain Bertrand; bölgesel ve uluslararası üreticileri bir araya getirdiklerini açıkladı. Bertrand, Euromonitor International raporuna göre, sağlık temalı gıda ürünlerinin 2018 yılına kadar 19 milyar liralık satış hacmine ulaşmasının beklendiğini ifade etti.

UBM Türkiye Genel Müdürü Kerim Alain Bertrand; fuarın katılımcı sayısının bu yıl yüzde 40 artış gösterdiğini açıkladı. Fuarda; Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Danimarka, Hindistan, İngiltere, İsviçre, Sri Lanka ve Togo’nun da aralarında bulunduğu 21 farklı ülkeden 130 katılımcının yer aldığını belirtti.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.