Garanti’den süt üreticilerine

Garanti Bankası ve Tire Süt Kooperatifi işbirliğiyle, süt toplama sistemini elektronik veritabanına aktarmak ve nakit akışını düzenlemek amacıyla tasarlanan Takas Kart’ın imza töreni gerçekleştirildi.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere ve Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük’ün katıldığı imza töreninde, Garanti Takas Kart ödeme sistemi ve süt üreticiliğinin desteklenmesine ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Törenin ardından, Karateke Köyü’ndeki Tire Süt Kooperatifi ’ne ait süt toplama merkezinde süt üreticileriyle birlikte, Takas Kart uygulaması gerçekleştirildi. Kartın işleyiş sistemi ve süt üreticilerinin hayatına katacağı kolaylıklar anlatıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, “Takas Kart projesi süt toplama konusunda devrim niteliği taşıyor. Proje sayesinde, ortakların kooperatifimize ait süt toplama tesislerinde soğutucu tanklara döktükleri sütlerin tüm bilgileri, POS makineleri aracılığıyla anında kooperatif hesaplarına entegre edilecek.

Böylece hangi ortağın hangi süt tankına, günün hangi saatinde hatta saniyesinde, ne kadar süt dökmüş olduğu dijital ortamda depolanacak. Ayrıca bu bilgilerin dökümü aylık raporlar halinde ortaklarımıza postayla ulaştırılacak” dedi.

Eskiyörük’ün ardından söz alan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, “Tire Süt Kooperatifi’yle birlikte tasarladığımız Garanti Takas Kart, süt üretimiyle ilgili nakit akışının otomasyonunu sağlayan bir ödeme sistemi… 1.100’ü aşkın süt üreticisi, 65 noktada bulunan toplama tesislerine getirdiği sütü, mobil POS cihazı aracılığıyla anında kayda geçiriyor.

Üreticiler, hangi gün, hangi saatte, kooperatife kaç litre süt verdiğini kolaylıkla ve düzenli takip edebiliyor.” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.