Alltech Dairy Academy’ye büyük ilgi

3-5 Nisan tarihleri arasında Kuşadası Alkoçlar Adakule Hotel’de gerçekleştirilen Alltech Dairy Academy – Süt Hayvancılığı Toplantısına ilgi büyüktü.

3 Nisan’da başlayan toplantı 4 Nisan’da gün boyu eğitim programı ve sunumlarla devam etti. Alltech Türkiye ve Ortadoğu Bölge Direktörü Ufuk Talay’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Talay, “Senin çiftliğin, senin geleceğin” sloganıyla, Türkiye pazarı için yenilikçi bir girişim olan “Alltech Süt Hayvancılığı Projesi”ni anlattı. Süt çiftliklerinde verimliliği artırmaya yönelik bu projenin lansmanının Haziran ayında yapılacağını söyleyen Talay, projenin özellikle orta ve büyük ölçekli süt sığırcılığı işletmelerini yakından ilgilendirdiğine dikkat çekti. Talay; bu projede Agrita, Agrilab, Efeler Çiftliği ve Moova markalarını bünyesinde bulunduran Söktaş Grubu ile işbirliği yapacaklarını dile getirdi.

Toplantıda Moova Gıda Pazarlama Müdürü Halit Giray, Söktaş Grubu’nun Agrita Yem, Efeler Çiftliği, Agrilab Laboratuvar ve Moova’dan oluşan süt değer zinciri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Moova markasını ve iş modelini anlatan Giray, pazarlama faaliyetleri hakkında da bilgi verdi. Sütcan Entegre A.Ş. İşletme Müdürü Serkan Akkan da toplantıda Alltech’in VKS Programının uygulama sonuçlarını paylaşarak, dünya süt pazarı hakkında değerlendirmelerde de bulundu. Yonca Hayvancılık Yem Merkezi Müdürü Murat Rasuloğlu, “Türkiye’nin Yeni Hayvancılık Sistemi: Tarımsal Kümelenme Modeli” adlı bir sunum yaptı. İşadamı Dursun Akdağ liderliğinde dünyada ilk kez geliştirildiğine dikkat çeken Rasuloğlu, siştem hakkında kısaca şu bilgileri verdi: “10 hayvancılık işletmesi Yonca bünyesinde toplandı. Yem, düve, besi, biyogaz, sera ve bitkisel üretim alanında 6 ayrı işletme kuruldu. Şu anda 5 bin 500 sağmalın bulunduğu sistemde, her bir işletme belirli konuda faaliyet gösteriyor. İstanbul’da günlük çiğ süt satışı için altyapı çalışmalarımız sürüyor.”

Toplantıda Dünya Gazetesi Yazarı Ali Ekber Yıldırım, Alltech Avrupa Bölgesi Ruminant Teknik Müdürü Maria Agovino, “Dairy Herd Health & Management” kitabının yazarı Prof. Dr. Jos Noordhuizen, Alltech Avrupa Bölgesi Mikotoksin Yönetim Ekibi Sorumlusu Pedro Ramos Caramona ve Sil-All İş Geliştirme Müdürü Hakan Özekmekçi birer sunum yaptılar. Etkinliğin üçüncü gününde Moova üretim tesisi, Efeler Çiftliği ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma Çiftliği ziyaret edildi. Süt hayvancılığına yönelik pratik bilgilerin paylaşıldığı ziyarette katılımcılar merak ettikleri konuları, dünyaca ünlü inek besleme uzmanı ve Knowledge Management Şirketi Kurucusu Bruce Woodacre’a doğrudan sorma şansına sahip oldular.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.