Eker’den süt çiftçilerine müjde

Tarım Bakanlığı süt üreticisini desteklemek için bu yıl piyasadan toplam 114 milyon liralık süt çekecek. Tarım Bakanı Mehdi Eker,kararın Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda alındığını bildirdi.

Memleketi Diyarbakır’da bir dizi ziyarette bulunan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker yaptığı açıklamada, süt üreticisinin fiyatlar düştüğünde,ineklerini kesime gönderdiğinden sermayesinin kalmadığına dikkat çekti. Eker,”Bu tablonun yaşanmaması için, Türkiye’nin 2011’de ne kadar süt tozu ihtiyacı varsa tamamını karşılayacağız. Süt tozu ihtiyacı kadar sütü piyasadan çekeceğiz” dedi. Yem fiyatları ve ithal etten olumsuz etkilenen besicilere de destek vereceklerini belirten Eker , “Tarım Bakanlığı, ahırda besisi tamamlanmış hayvanlarını kestirmeleri ve yerine aynı sayıda yeni hayvan almaları şartıyla besicilere hayvan başına hibe verecek. Hibenin miktarı bakanlar kurulu onayının ardından açıklanacak.” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.