Dünya Süt Günü 21 Mayıs mı, 1 Haziran mı?

Dünya Süt Günü kutlamaları ülkemizde 21 Mayıs’ta yapılırken Birleşmiş Milletler kararıyla birçok ülkede 1 Haziran’da kutlanıyor.

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Uluslararası Sütçülük Federasyonu (IDF) 2001 yılında 1 Haziran’ı Dünya Süt Günü ilan etti. Bu kararla Dünya Süt Günü kutlama zamanları ülkelere göre farklılaşırken Türkiye’de Dünya Süt Günü hala 21 Mayıs’ta kutlanıyor. 1956’dan 2001 yılına kadar tüm dünyada 21 Mayıs Dünya Süt Günü olarak kutlanıyordu.

Ülkemizde Dünya Süt Günü ilk olarak Ege Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölümü ile İzmir Büyükşehir Belediyesinin işbirliğiyle 1982’de kutlandı. Türkiye’de 1991 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca başlatılan Süt Tüketimini Artırma Kampanyası çerçevesinde 21 Mayıs Dünya Süt Günü, bu tarihi kapsayan hafta ise Süt Haftası olarak kutlanıyor. Ancak okullarda kutlanması önerilen 30’dan fazla gün arasında ne yazık ki Dünya Süt Günü henüz yer almıyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.