Diversey’den süt işletmelerine özel

Diversey tarafından süt ve süt ürünleri işleyen tesisler için özel olarak geliştirilen DPCL (Dairy Plant Checklist) Programı, işletmeler için mükemmel hijyeni garanti ediyor.

Diversey Consulting’in baş denetçileri tarafından yürütülen DPCL (Dairy Plant Checklist) Programı sayesinde bir işletmenin süt kabul, membranlar, pastörize, şişe süt gibi tüm üniteleri Avrupa Birliği direktifleri, Gıda Kanunu ve ISO 22000 kriterlerine göre hazırlanan 1000’in üzerinde soruyla denetleniyor ve standart raporlar üretiliyor.

Bu denetleme Diversey tarafından geliştirilen, IMAP (Internet Mobile Auditing Program) adındaki özel bir program üzerinden PDA (el bilgisayarı) ile gerçekleştiriliyor.

DPCL ile İşletme, temizlik ve hijyen seviyesi GHP (iyi hijyen uygulamaları) ve GMP (iyi imalat uygulamaları) kuralları esas alınarak 12 ayrı kategoride (Atık Yönetimi, Bakım, Bina ve Alt Yapı, Çapraz Bulaşma, Depolama ve Sevkiyat, Eğitim, Haşere Mücaledesi, Personel Hijyeni, İş Güvenliği, Su Yönetimi, Temizlik ve Sanitasyon) inceleniyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.