Destekler yetiştiricilerin hesaplarına yatırılıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, anaç koyun keçi desteği ödemelerine ilişkin yaptığı açıklamada, 2016 yılı tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında 30-31 Mayıs tarihlerinde 77 ilde 196 bin 252 yetiştiriciye 481 milyon TL anaç koyun keçi desteği ödemesi gerçekleştirildiğini bildirdi. Bakan Çelik, bu ödemelerin binde 1’i il birliklerinin, binde 1’i de merkez birliğinin hesabına yatırıldığını, kalan kısmının ise yetiştiricilerin hesaplarına yatırıldığını dile getirdi. Birliklerin hesabına ise mevzuatta belirtilen binde 2 tutarındaki pay (960 bin TL) yatırıldı.

Daha önce destekleme ödemeleri birliklerin hesabına aktarılıp, kesintiler yapıldıktan sonra kalan kısım birlikler tarafından yetiştiricilerin hesabına aktarılıyordu. Bakanlığın yeni uygulaması doğrultusunda desteklemeler artık doğrudan yetiştiricilerin hesaplarına aktarılmış oldu. Hesaplarına aktarılan bu ödemelerin yetiştiricilerin hakkı olduğunu kaydeden Bakan Faruk Çelik şunları kaydetti:

“Bu yeni uygulamadaki amacımız, bu işi meslek haline getirmiş yöneticileri değil, üretimi ve üreticiyi desteklemektir. Bundan sonra yetiştiricilerimiz, ne kadar destekleme aldığını hesabında görecektir. Yetiştiricilerimizin birliklere herhangi bir ilave ödeme yapmalarına gerek yoktur. Birliklerimizin mevzuattan kaynaklı kayıpları söz konusu ise bunu kendileriyle değerlendirip bir neticeye vardırırız. Ancak desteklemelerin bundan böyle yetiştiricilerimizin hesaplarına yatırılması kesindir.”

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.