Daha kaliteli dondurma için yeni nesil sürekli dondurucu

TEKNOICE TEKNOFREEZE DEEP ICE 2, GEMAK GÜVENCESİYLE TÜRKİYE’DE…

Deep Ice 2, iki adet dondurucu bıçak ile donatılmış, tek renkli dondurma üretimi için tasarlanan,düşük sıcaklık çıkışlı, yeni nesil sürekli dondurucudur. Bu nedenle dondurma karışımına, tekli dondurucu bıçaklı modellere kıyasla daha büyük bir ısı değişim yüzeyi sunmaktadır. Sonuç, -5,5 °C ile -10 °C arasında bir çıkış sıcaklığı aralığına sahip daha kuru ve pürüzsüz bir dondurmadır.

Dondurma karışımı, dondurmaya dönüştürüldüğü ilk dondurucu haznesinden -3,5 °C ile -5,5 °C arasında bir sıcaklıkta pompalanır daha sonra ikinci dondurucu hazneye aktarılır. -10 °C’ye kadar dondurulur. Bu çıkış sıcaklığında dondurma oldukça katıdır ancak yine de kullanılabilir. Çıkan dondurma manuel olarak kaselere doldurulabilir veya ekstrüzyon hattına bağlanabilir, ancak kesinlikle dozajlama için kullanılmamaktadır.

Deep Ice 2, kapasitesi istenilen çıkış sıcaklığına göre değişmektedir. -5,5 °C’lik çıkış sıcaklığında 2.000 litre/saat ve -10 °C’lik çıkış sıcaklığında 1.100 litre/saat kapasite ile üretim yapılabilmektedir.

Deep Ice 2 sürekli bir dondurucunun artı noktaları nelerdir?

– Pürüzsüz doku: Deep Ice 2’nin, özel tasarımı sayesinde alışılmışın dışında, pürüzsüz bir dondurma dokusu elde ediyorsunuz.

– Kuru bir yapı: Ürün reçetesindeki daha fazla su içeriği, buz kristallerine dönüşüyor. (-6 °C’de yaklaşık %50 oranında su donuyor, -8 °C’de yaklaşık %65 oranına çıkıyor ve -10 °C’de yaklaşık olarak suyun %70’i donmuş duruma geçiyor.)

– Enerji tasarrufu: Deep Ice 2 ile hem zamandan ham de enerjiden tasarrufunuz oluyor. Dondurmayı merkezde -18 °C’de derin dondurmak için daha az enerji ve zaman gerekiyor. Kazıma bıçağı ısı eşanjörü, -40 °C’de hava üfleyen bir buharlaştırıcıya kıyasla çok daha verimlidir. Sadece bir fikir vermek gerekirse, Deep Ice 2 dondurucusunda, her biri 18 Hp (beygir gücünde) üç yarı-hermetik pistonlu kompresör, toplam 54 Hp’ye sahiptir. Ancak bu dondurucudan çıkan aynı dondurmayı maksimum üretim hızında (1000 kg/saat) dondurmak istersek, birkaç evaporatör besleyen 180/190 Hp yarı hermetik vidalı kompresöre ihtiyacınız bulunmaktadır.

– Üretimde esneklik: Sertleştirme tüneli veya sertleştirme odası donma kapasitesi açısından dolu olsa bile üretim kapasitenizi artırma imkanı bulunmaktadır.

– Duyusal üstünlük: Tat ele alındığında, yağ içeriği bakımından zengin bir dondurma hissini korurken, dondurma tarifinizdeki yağ içeriğini azaltma imkanı bulunmaktadır. Daha az yağ içeriği kullanılmasına rağmen yağlı dondurma lezzeti devam etmektedir.

Deep Ice 2 tasarlanırken, en önemli tasarım kriterinin, mümkün olan en soğuk dondurmayı elde etmek değil, EN İYİ KALİTE DONDURMAYI elde etmek olduğunu vurgulamak istiyoruz.

Bu bir advertorial tanıtımdır.

Ayrıntılı bilgi için:
pazarlama@gemak.com.tr,
Tel: +90 312 641 32 52

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.