Covid-19 Çin’de süt satışlarını artırdı

Çin’de bu yıl süt satışlarının Covid-19 öncesi öngörülenden 1,6 milyar dolar daha fazla (26,9 milyar dolar) olması bekleniyor.

GlobalData tarafından yapılan yakın tarihli bir basın açıklamasına göre, Covid-19 ile ilgili sağlık endişeleri nedeniyle, Çin’de süt satışlarının 9,6 milyar kg’dan 10 milyar kg’a çıkması bekleniyor.

GlobalData, 2019’da 24,2 milyar dolar değerinde olan Çin’deki yıllık süt satışlarının 2023’te kademeli olarak 29 milyar dolara yükseleceğini tahmin ediyordu. Covid-19’un ardından, beklenen rakam ise şu anda 31 milyar dolara yakın ve en büyük sıçrama 2020’de bekleniyor.

GlobalData’nın son tüketici anketine göre, Çinli tüketicilerin yüzde 47’si sağlıkları konusunda kendilerini “aşırı derecede endişeli” görürken yüzde 52’si “oldukça” veya “biraz endişeli” olduklarını ifade ediyorlar.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.