Çiğ süt üretimi bilinç ister

Pınar Enstitüsü ‘Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde Projesi” kapsamında, Eskişehir’de bin 400 yetiştiriciye hayvan bakımı ve sağlıklı üretim eğitimi verecek.

Pınar Enstitüsü öncülüğünde, çiğ süt üreticilerinin hayvan sağlığı, hayvan beslenmesi, hijyen ve sanitasyon konularında eğitilmesi amacıyla gerçekleştirilen ‘Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde Projesi’nin ikinci ayağında, Eskişehir’de bin 400 yetiştiriciye eğitim verilecek. Eskişehir eğitimlerinin tamamlanmasıyla birlikte 4 binden fazla üretici eğitim almış olacak. Projenin ilk adımında Mayıs ayında Muğla Milas’ta 2 bin 600 süt üreticisine eğitim verilmişti.

Çiğ süt eğitimlerinin önemine değinen Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş, “Çiğ süt üretimi ülkemizde hayvancılığın gelişmesine önemli katkılar sağlarken, aynı zamanda hem halkımızın yeterli ve dengeli beslenmesine destek oluyor, hem de üreticilerimizin yaşam kalitesini arttırarak, refahın tabana yayılmasını sağlıyor. Ancak, çiğ süt üretiminden bu faydaları elde etmenin yolu “bilinçli üretim”den geçiyor. Bu eğitimler ortaya koyacağı sonuçlar itibariyle hepimiz için önemli değerler sağlayacak” dedi. Pınar Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Emil de, yürüttükleri proje ile çiğ süt üreticilerinin önce Milas’ta, şimdi de Eskişehir’deki yetiştiricilerimizin eğitim programına gösterdikleri ilgiden son derece memnun olduklarını söyledi.

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.