Çiğ süt fiyatı açıklandı

Ulusal Süt Konseyi çiğ süt tavsiye fiyatını 2 lira olarak açıkladı.

Ulusal Süt Konsey Yönetim Kurulu çiğ süt fiyatını belirlemek için Tarım ve Orman Bakanlığında bugün (10 Nisan 2019) saat 12’de toplandı. Edinilen bilgiye göre toplantıda Tarım Bakanlığı temsilcileri çiğ süt fiyatını yeni dönem için 2 lira olarak önerdi.

Bakanlığın önerisi Konsey Yönetim Kurulu tarafından olduğu gibi kabul edildi. Toplantının ardından Ulusal Süt Konseyinin yaptığı açıklamaya göre yeni fiyat, 1 Mayıs – 31 Aralık 2019 tarihleri arasında, %3,6 yağ ve %3,2 protein oranına sahip soğutulmuş çiğ inek sütü için geçerli olacak. 

Konsey’den yapılan açıklamaya göre, çiğ süt satışında bu ayın sonuna kadar eski fiyat (1,70 lira), 1 Mayıs’tan itibaren (31 Aralık’a kadar) ise yeni fiyat (2,00 lira) geçerli olacak.

 Geçerli Olduğu DönemÇiğ Süt Tavsiye Fiyatı (TL)Minimum Değerler
Yağ (%) – Protein (%)
1 Mayıs – 31 Aralık 20192,003,6 – 3,2

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.