Çiğ süt destekleme primi 25 kuruşa çıktı

Süt destekleme primi 10 kuruştan 25 kuruşa yükseltildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı yazılı açıklamada, süt üreticilerinin üretim maliyetlerinin düşürülmesi, üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması, vatandaşların ucuz süte ulaşmalarını temin etmek, fiyat artışının tüketimde talep daralması yaratmasının önüne geçmek ve arz talep dengesinin devam etmesi için çiğ süt destekleme priminde yeniden düzenleme yaptıklarını kaydetti.

Bu kapsamda, 2019 yılı Ocak, Şubat, Mart aylarında süt prim desteğini 15 kuruş artırarak, 25 kuruşa yükselttiklerini ifade eden Pakdemirli, “Böylece Ulusal Süt Konseyinin açıkladığı tavsiye fiyat kararı olan 1,70 liralık sütün litre fiyatı, Bakanlığımızca yapılan 25 kuruşluk desteklemeyle 1,95 lira olacaktır. Bu desteklemeyle, 2019 yılının ilk 3 ayında süt üreticilerimize toplam 571 milyon lira süt desteği yapılmış olacak” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.